Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiaková kaša s hubami a so syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zmiakova kasa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 700 g ošúpaných zemiakov
  • 250 g šampiňónov
  • 70 g cibule
  • 60 ml oleja
  • 3 štipky muškátového orieška
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • jarná cibuľka na dozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky nakrájajte na stredne veľké plátky a vložte do hrnca. Zemiaky zalejte čistou studenou vodou. Dajte ich na oheň a priveďte do varu. Potom znížte plameň, hrniec prikryte pokrievkou a zemiaky varte asi 30 minút, kým nezmäknú. Presný čas varenia závisí od druhu zemiakov, ale pri zemiakovej kaši je lepšie zemiaky rozvariť ako podvariť. Zemiaky osolíme 10 minút pred koncom varenia.

2. Krok

Kým sa zemiaky varia, ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na malé kocky. Huby rýchlo umyte a dôkladne osušte. Odstráňte kožu z klobúkov húb a očistite všetky nečistoty zo stoniek. Huby nakrájame na stredne veľké plátky.

3. Krok

Na panvici zohrejte slnečnicový olej a 2 minúty opečte cibuľu. Pridajte huby k cibuli. Cibuľu a šampiňóny restujte na vysokej teplote za častého miešania asi 5 minút. Najprv by huby mali pustiť šťavu, potom krásne zhnednúť. Počas smaženia k hubám a cibuli pridáme soľ, korenie a mletý alebo nastrúhaný muškátový oriešok.

4. Krok

Zemiaky sú uvarené. Plátky uvarených zemiakov sa pri stlačení lyžicou ľahko dajú spučiť. . Zemiaky sceďte. Všetok vývar nevylievajte, asi 200 ml nalejte do samostatnej nádoby – budeme ho potrebovať, aby pyré dostalo požadovanú konzistenciu.

5. Krok

Plátky zemiakov dôkladne roztlačte mačkadlom. Zemiakový vývar nalejeme do zemiakovej kaše. Miešajte, kým nebude pyré hladké. Obsah panvice – šampiňóny, cibuľu a olej, na ktorom sa opražili – pridáme k zemiakovej kaši. Do kaše vmiešame huby a cibuľu.

6. Krok

Hubové pyré podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo počas pôstu. Pri podávaní môžete pyré posypať hubami s bylinkami, obzvlášť dobre chutí so zelenou cibuľkou.

7. Krok

Pyré je chutné, jemné, aromatické a zároveň sa pripravuje bez mlieka a masla.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.