- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Zemiaková polievka s kuracím mäsom
Zemiaková polievka s kuracím mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g kuracieho mäsa (stehno alebo krídla, prsia)
- 3 zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 ml oleja
- 2 L vody
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravené kuracie mäso zalejte vodou a priveďte do varu. Pri varení sa objaví pena - musíte ju pozbierať . Kuracie mäso varte 20-30 minút na miernom ohni. Vývar trochu osolíme.
2. Krok
Keď je kura uvarené, vyberte ho z vývaru a oddeľte mäso od kostí. Vývar precedíme a vrátime doň mäso. Dajte hrniec späť na oheň a priveďte do varu.
3. Krok
Očistené zemiaky nakrájame na malé kúsky a vložíme do vriaceho vývaru. Varte 20 minút.
4. Krok
V tomto čase pripravte zeleninu. Ošúpte cibuľu a mrkvu, opláchnite a nakrájajte. Mrkvu nastrúhame, cibuľku nakrájame nadrobno. Nalejte trochu rastlinného oleja do horúcej panvice a vložte nakrájanú cibuľu a mrkvu. Zeleninu dusíme 3-4 minúty na miernom ohni.
5. Krok
Hotovú zeleninu vložíme do hrnca s polievkou. Pridajte cesnak, ktorý prelisujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko spolu povarte 3-5 minút a odstavte z ohňa.
6. Krok
Kuracia zemiaková polievka je pripravená!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1394 videní