- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pagáče
- Zemiakové pagáče
Zemiakové pagáče
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 2:30 hod
sú vyborné len tak k pivu pri posedení s priateľmi, ale výborné sú aj ako príloha ku gulášu alebo rôznym polievkam…
Suroviny
- 500g múka polohrubá
- 350g zemiaky uvarené v šupe
- 200ml olej
- 250ml mlieka
- 1 kocka droždia
- 2ČL soli
- 1 vajíčko na potretie
- sézamové semienka
Postup prípravy
1. Krok
Do vlažného mlieka pridáme kvasnice a štipku cukru a necháme vzísť kvások. Do misky si preosejeme múku, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky, olej, soľ, kvások a zamiesime vláčne cesto. Necháme vykysnúť asi 1 hodinu.
2. Krok
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme ako keď sa robia oškvarkové pagáče. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
3. Krok
Potom cesto vyvaľkáme na hrubšie, cca 1 - 1,5cm, a vykrajujeme kolieska, potrieme ich vajíčkom a posypeme sézamom, kmínom...
4. Krok
a dáme piecť do horúcej rúry na 250°C, po piatich minútach zmiernime na 220°C a pečieme ešte asi 10 minút
5. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12196 videní