Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakové pagáče

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zemiakové pagáče
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 40 g čerstvého droždia
  • 700 ml mlieka
  • 2 dcl slnečnicového oleja
  • 250 g masla
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 lyžičky soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky si dáme variť, potom ochladíme....Do misky si dáme: cukor droždie a vlažné mlieko a urobíme kvások..Keď kvasnice nabehnú prisypeme múku,2 lyžice soli a dve žĺtka..

2. Krok

Vypracujeme cesto ktoré miesime až kým sa nám prestane lepiť na steny misky a postupne prilievame olej..Miesime kým cesto olej nepojme a potom prikryjme utierkou a necháme kysnúť..

3. Krok

Medzitým si očistíme uvarené zemiaky..a maslo rozdelíme na tri rovnaké časti..Keď nám cesto nakysne cca 1 hodina, preložíme ho na pracovnú dosku a vyvaľkáme..Nastrúhame naň jeden zemiak na jemnom strúhadle a jednu časť masla ,ktoré taktiež nastrúhame..

4. Krok

Cesto preložíme od hora ku stredu, od spodu ku stredu od prava ku stredu od ľava ku stredu..a otočíme ho..prikryjeme utierkov a necháme podkysnúť..Po 20 minútach celý proces zopakujeme z druhým zemiakom, z druhov časťou masla..znova 20 minút necháme kysnúť a potom všetko ešte tretí krát..

5. Krok

Pripravíme si plech po posledom preložení, a ten si vymastíme..Po posledných 20 minútach kysnutia , si cesto zľahka yvaľkáme a pohárikom, alebo formičkou vykrajujeme kolieska ktoé ukladáme na plech v dostatočnej vzdialenosti od seba.. Každý pagáčik narežeme mriežkou na povrchu ,potrieme bielkami ktoré nám zostali a zvrchu ešte posolíme a môžete pridať aj rascu, mak, alebo sézam..

6. Krok

Pečieme pri 200°C dozlatista...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

29 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

75741 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.