Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pagaciky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 150 g kyslej smotany
  • 3 žĺtky
  • 1 kvasnice (40 g)
  • 1 lyžica cukru
  • 2 dl mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 200 g rozpusteného masla
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • Na potretie :
  • 1 žĺtok
  • semienka, rasca alebo hrubá soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke..Potom ich očistíme necháme vychladnúť a pomelieme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle.Pridáme k nim trochu rozpusteného masla a polovicu soli.

2. Krok

Dáme si do vlažného mlieka kvasnice pridáme lyžicu cukru a necháme ich napučať..

3. Krok

Do misky si preosejeme múku, pridáme zostávajúcu soľ.Prilejeme nakysnuté kvasnice , pridáme žĺtky a , kyslú smotanu.Všetko premiesime a pridáme rozpustené maslo.

4. Krok

Cesto preložíme na pracovnú dosku, mierne ho vyvaľkáme do obdĺžnika a navrstvíme zemiakovú hmotu..Poprekladáme cesto, a prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť..

5. Krok

Asi p 40 minútach vyvaľkáme znovu do obdĺžnika (teraz trochu na tenšie,) a poprekladáme ..Toto opakujeme ešte 3 x po 20 minútach.

6. Krok

Nakoniec keď cesto vyvaľkáme posledný krát na hrúbku 1,5 cm, okrúhlym vykrajovátkom, alebo menším pohárikom vykrajujeme pagáčiky.

7. Krok

Pagáče ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.. Každý na povrchu narežeme na mriežku.. Necháme ešte 10 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným žĺtkom v troche mlieka a posypeme podľa chuti semienkami.Môžete aj mierne prisoliť..

8. Krok

Pečieme pri teplote 190°C asi 25 - 30 minút do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2409 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.