- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Zemiakové pirohy s bryndzou
Zemiakové pirohy s bryndzou
- Kusov: 25
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke
- 1 vajce
- 250 g polohrubej múky
- 200 g bryndze
- 125 g údenej slaniny
- 1 téglik kyslej smotany
- 2 cibule
- 100 g masla
- pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame do misy.. Na plnku z nich odoberieme asi 250 g, pridáme bryndzu a zamiešame. Na cesto zmiešame zemiaky , vajce, soľ múku a vypracujeme cesto.. Hneď vyvaľkáme , vykrojíme kolieska, naplníme plnkou , preložíme a pospájame na pirohy.. Varíme v osolenej vode a keď vyplávajú na povrch krátko povaríme a scedíme do misy. Premiešame s trochou masla.. Nakrájanú slaninu opečieme do chrumkava. Na tuku zo slaniny opečieme aj cibuľu. Pirohy podávame s pečenou slaninou , cibuľou s kyslou smotanou a pažítkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
353 videní