- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hlavné jedlo
- Zemiakové pirohy s tofu plnkou
Zemiakové pirohy s tofu plnkou
- Porcií: 3-4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Keď som ešte konzumovala bryndzu, milovala som práve tú ovčiu.Na toto jedlo som si maškrtila už dlho a konečne som si ho ukuchtila.
Suroviny
- zemiaky uvarené v šupke asi 0,5kg
- múka špaldová hladká
- soľ nerafinovaná morská
- Plnka:
- tofu biele AB 1 ks
- jogurt biely sójový
- soľ nerafinovaná morská
- trocha šťavy z citróna
Postup prípravy
1. Krok
Všetko som robila od oka ;-) Zemiaky som dala uvariť v šupke (myslím, že ich bolo niečo cez kilo, tú druhú polovicu som použila na sladké pirohy), ošúpala a polovicu z nich som nastrúhala najemno do väčšej misy. Prisypala som k nim múku špaldovú hladkú (múky menej ako zemiakov), trocha soli a vymiesila cesto a nechala ho chvíľu odpočívať.
2. Krok
Zatiaľ som si pripravila plnku: vymixovala som tofu biele s jogurtom bielym sójovým a soľou, trochou citrónovej šťavy, aby bola zmes hustejšia.
3. Krok
Cesto som rozdelila na polovicu, najprv som pracovala s jednou (pirohy s tofu plnkou) a potom druhou (pirohy na sladko). Vykrajovala som kolieska, naplnila plnkou, preložila a kraje popritláčala vidličkou.
4. Krok
Pirohy som dala variť do vriacej vody, a keď vyplávali na povrch, po pár minútach som ich vybrala na tanier, "pokvapkala" tofu plnkou, pridala pórik a mohli sme začať jesť .
5. Krok
Dobrú chuť :-)
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4273 videní