- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Zemiakové placky
Zemiakové placky
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 zemiakov väčších
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 3 lyžice hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- štipka majoránky , mletá rasca
Postup prípravy
1. Krok
Očistené zemiaky umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak pustia veľa vody, zlejte ju. Nastrúhajte aj menšiu cibuľu . Pridajte soľ a koreniny podľa chuti. Zašľaháme vajíčko. Pridajte múku. Múka pomôže cesto dobre „upevniť“, aby sa zemiakové placky ukázali ako stabilnejšie. Množstvo upravte podľa konzistencie cesta. Malo by byť husté ako kyslá smotana. Zemiakovú zmes dobre premiešame. Nechajte 10 minút odstáť, aby múka nasala viac tekutiny. Po odstátí znovu premiešajte..
2. Krok
Zahrejte panvicu s hrubým dnom na vysokú teplotu. Nalejte rastlinný olej. Lyžicou nalejte cesto do rozpáleného oleja a formujte okrúhle placky. Nerobte ich veľmi hrubé, aby sa zemiaky dobre prepiekli. Zemiakové placky smažte na strednom ohni dozlatista, potom ich otočte a opečte z druhej strany. Hotové zemiakové placky odkladajte na tanier, môžete na ne položiť papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný tuk. Podľa potreby pridávajte rastlinný olej. Hotové placky podávame s kyslou smotanou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
472 videní