Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakové placky s baklažánom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Placky s baklazanom.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 15
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 3 zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Baklažán umyjeme, nakrájame na malé kocky. Ak má baklažán hrubú šupku, je lepšie ho ošúpať..

2. Krok

Kocky dajte do misky, posypte soľou (0,5 ČL na 1 baklažán) a jemne premiešajte. Nechajte pôsobiť 5 minút. Potom baklažány opláchnite tečúcou vodou a vložte ich do sita aby odtiekli..

3. Krok

Cibuľu nakrájame na malé kocky. Cibuľu preneste do misky mixéra spolu s umytým baklažánom.

4. Krok

Všetko rozmixujeme na hrubú kašu. Suroviny príliš nerozmixujte, nechajte malé kúsky, placky tak budú chutnejšie.

5. Krok

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame: na jemno alebo špeciálne strúhadlom na zemiakové placky.. . Počas strúhania zemiaky pustia šťavu - treba ich vyžmýkať ľahkým stlačením dužiny rukami. Po nastrúhaní musíte zemiaky okamžite zmiešať s inými surovinami, inak stmavnú a hotové placky s baklažánom budú mať škaredú sivú farbu.

6. Krok

Všetky pripravené suroviny si dáme do hlbokej misy . Pridajte kuracie vajce, soľ a korenie podľa chuti, múku a pretlačený cesnak, - všetko dôkladne premiešajte.

7. Krok

Na panvici zohrejte rastlinný olej a pridajte za lyžicu cesta na 1 zemiakovú placku - 1 polievkovú lyžicu cesta. Lyžicou cesto zľahka vtlačíme do panvice a vytvoríme tenkú placku.

8. Krok

Smažte na miernom ohni bez pokrievky do zlatista niekoľko minút z oboch strán (asi 2 minúty). Čím je zemiaková placka tenšia, tým rýchlejšie sa prepečie .

9. Krok

Hotové placky dobre sajú olej, takže po vyprážaní je lepšie ich preniesť na papierovú utierku, aby sa doň časť oleja vpila.

10. Krok

Hotové placky podávajte s kyslou smotanou, bylinkami alebo zeleninovým šalátom.

reklama:

Dranik2.jpg
menunedeli.ru
Dranik4.jpg
menunedeli.ru
Dr65ac1.jpg
menunedeli.ru
Dr3e2c1.jpg
menunedeli.ru
Dr8e141.jpg
menunedeli.ru
Dr0c7c1.jpg
menunedeli.ru
Dr6cb21.jpg
menunedeli.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1304 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.