- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Zemiakové slimáky
Zemiakové slimáky
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 - 5 zemiakov uvarených v šupe
- 120 g hladkej múky
- 1 vajce
- soľ
- 125 ml kyslej smotany
- 100 g zvyšky klobásy , slaniny
- zelenina podľa chuti
- soľ a korenie
- 3 lyžice strúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame alebo roztlačíme vidličkou, zmiešame s múkou, vajcom a soľou a vypracujeme pevné cesto. Cesto rozvaľkáme nie príliš tenké, potrieme kyslou smotanou a navrch rozložíme zvyšky zeleniny, mäsa alebo údenín a nadrobno nasekané bylinky , podľa potreby okoreníme a posypeme strúhaným syrom.
2. Krok
Cesto s plnkou zvinieme ako štrúdľu a z rolády nakrájame asi 3 cm široké plátky. Uložíme ich na vymastený plech alebo do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút, kým nebudú mať zemiakové slimáky peknú chrumkavú kôrku.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
601 videní