- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Zemiaky s mletým mäsom a paradajkami v rúre
Zemiaky s mletým mäsom a paradajkami v rúre
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 5 - 6 zemiakov
- 300 g mletého mäsa
- 3 - 5 paradajok
- 100 g tvrdého syra
- 4 lyžice kyslej smotany
- 4 - 5 strúčikov cesnaku
- 50 ml mlieka
- Provensálske bylinky
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso vložte do hlbokej misky, pridajte soľ a korenie, dobre premiešajte. Pridajte aj pretlačený cesnak.
2. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Tie osolíme a okoreníme, podľa chuti pridáme aj provensálske bylinky alebo iné. Pridajte 2 polievkové lyžice kyslej smotany. Všetko premiešame.. pripravíme si zapekaciu misu a trochu ju vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.. Navrstvíme zemiaky..
3. Krok
V rovnomernej vrstve rozložíme aj mleté mäso rovno na zemiaky. Na mleté mäso poukladáme nakrájané paradajky na plátky. osolíme ich , okoreníme a posypeme tiež bylinkami podľa chuti. V troche mlieka rozmiešame trochu kyslej smotany a potrieme vrch paradajok..
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 45 minút.. Potom pekáč vyberieme z rúry a posypeme strúhaným syrom.. Ešte dáme zapiecť na 10 minút , a nakoniec pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1420 videní