- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Žemle s medvedím cesnakom
Žemle s medvedím cesnakom
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 7 g instantného droždia
- 2 dcl mlieka
- 1 dcl vody
- 5 lyžíc oleja
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 1 lyžička soli
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame so sušeným droždím a soľou, potom pridáme aj nakrájaný medvedí cesnak na jemno. Mlieko zmiešame s vodou, mierne zahrejeme a potom pridáme olej. Teplé mlieko s vodou a olejom vmiešame do múčnej zmesi a vymiesime hladké pružné cesto.. Cesto v miske prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu..
2. Krok
Cesto si dáme na pomúčenú dosku a a rozdelíme ho na 10 rovnakých kúskov, ktoré zmiesime do bochníkov.. Tie ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a prikryjeme ich opäť utierkou a necháme 30 minút podkysnúť..
3. Krok
Do rúry vložíme menší hrnček z vodou , a rúru vyhrejeme na 200°C .. žemle vkladáme do vyhriatej rúry a pečieme ich do zlatista asi 30 minút.. Hotové necháme úplne vychladnúť na mriežke..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
350 videní