- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Žemle so syrom Kaškaval
Žemle so syrom Kaškaval
- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- 500 g polohrubej výberovej múky
- 25 g čerstvého droždia
- 3 lyžičky cukru
- 1,5 lyžičky soli
- 1 vajce
- 100 g mäkkého masla
- 200 ml vody
- 200 g strúhaného syra Kaškaval
- Na potretie:
- 1 vajce
- Na posypanie:
- sézam, mak , morská soľ , rasca
Postup prípravy
1. Krok
Múku si preosejeme do miskyV srede urobíme jamku, rozmrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou , posypeme cukrom a necháme kvasnice naskočiť.
2. Krok
Potom pridáme vajíčko a vymiesime hladké cesto.Do cesta potom pridáme maslo, nastrúhaný syr a soľ.Znovu premiesime.
3. Krok
Cesto potom z misy vyberieme misu vytrieme olejom a cesto naspäť vrátime a prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
4. Krok
Rúru si predhrejeme na 180°C..Cesto rozdelíme na 25 rovnakých častí a sformujeme bochníčky, ktoré do kríža previažeme motúzikom.Na plech si dáme papier na pečenie a poukladáme žemličky..Prikryjeme ich ešte utierkou a necháme 30 minút kysnúť..Potom potrieme vajíčkom každú žemličku posypeme napríklad sézamom a posypeme soľu.Pečieme asi 25 minút do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
614 videní