- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Žemličky s medvedím cesnakom
Žemličky s medvedím cesnakom
- Kusov: 3
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- múka ražná 100g
- múka špaldová hladká 100g
- teplá voda prevarená 100ml
- jogurt biely sójový 3 KL
- hrsť medvedieho cesnaku
- droždie sušené 1/2 bal.
- soľ nerafinovaná morská
Postup prípravy
1. Krok
Z kvásku, múky a ostatných ingrediencií som vymiesila cesto, ktoré som hneď rozdelila, po zvážení, na 3 rovnaké časti, z ktorých som vyformovala žemle, nakrojila a nechala podkysnúť. Jednu som si potom posypala parmezánom. Piekla som vo vyhriatej rúre na 170°C 20 minút.
2. Krok
Na upečenú žemľu s parmezánom som si natrela cícerovú nátierku s droždím, posypala červenou paprikou, poľníčkom a olovrant bol hotový.
3. Krok
Dobrú chuť :-)
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3777 videní