Žerbó
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1,5 dcl mlieka
- 1 lyžica cukru
- 20 g čerstvého droždia (pol kocky)
- 600 g hladkej múky
- 300 g masla
- 50 g kyslej smotany
- 2 žĺtky
- štipka soli
- Plnka:
- 300 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- marhuľový džem 2 poháre
- Poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 70 m smotany na šľahanie
- 75 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Rozdrobte droždie na vlažné mlieko, pridajte cukor a premiešajte.
2. Krok
Medzitým preosejeme múku do misy, potom pridáme studené maslo nakrájané na malé kúsky. Pridáme kvások , kyslú smotanu ,soľ, žĺtok a vypracujte cesto. . cesto potom rozdelíme na 4 rovnaké diely , zabalíme do fólie a odložíme do chladničky..
3. Krok
Pripravíme si plech na ktorom budeme piecť a a podľa plechu nastriháme 2 rovnaké papiere na pečenie.
4. Krok
Po hodiny vyberieme z chladničky 1 cesto a vyvaľkáme na veľkosť plechu .. Na dno dáme jeden papier na pečenie , preložíme cesto a odrežeme okraje..
5. Krok
Na plnku zmiešame orechy s práškovým cukrom.. Prvý plát potrieme veľkoryso marhuľovým džemom a a posypeme tretinou orechovej plnky..
6. Krok
Potom vyberieme z chladničky druhé cesto vyvaľkáme ho podľa papiera ktorý sme si upravili a potom ho premiestnime na plech..
7. Krok
opakujeme kým na vrch nedáme posledný plát cesta. Vrch popicháme špajdlou a dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 minút.
8. Krok
Po upečení necháme úplne vychladnúť a potom pripravíme čokoládovú polevu... Maslo so smotanou zahrejeme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu.. Premiešame. Vlažnou polevou prelejeme vrch koláča a necháme zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1249 videní