- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Žerbó bomba
 
Žerbó bomba
          - Kusov: 25
 - Porcií: 25
 - Čas Prípravy: 50min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 1:30 hod
 
je to náročný koláč, ale jeho chuť za to naozaj stojí.
http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-bombatol
Suroviny
- Plnka:
 - 500 g vlašských orechov (zomletých)
 - 500 g marhuľového džemu
 - 150 g cukru
 - koláč:
 - 600 g polohrubej múky
 - 1 dcl mlieka
 - 20 g droždia
 - 100 g práškového cukru
 - 2 žĺtky
 - 1 lyžička soli
 - 0,5 dcl rumu
 - 300 g mäkkého masla alebo Hery
 - 1 vajce na potretie
 - čokoládová poleva:
 - 180 g horkej čokolády
 - 20 g masla
 - 0,5 dcl mlieka
 
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme plnku.Zmiešame orechy s cukrom a potom dobre premiešame s džemom.(môžete použiť akýkoľvek džem či lekvár.Plnku si rozdelíme na 4 približne rovnaké časti.
2. Krok
Do misky preosejeme múku,v strede urobte jamku a nalejte tam vlažné mlieko do ktorého rozdrobíte kvasnice.jemne pocukrite a nechajte kým vám kvasnice nevyskočia.
3. Krok
Pridajte ostatné prísady do cesta a vypracujte hladké cesto.To rozdelte na 5 častí a vyvaľkajte na veľkosť plechu.Táto dávka je na 5 častí plechu 27 x 37 ..Ak máte plech väčší tak si urobte napríklad len 4 vrstvy cesta.
4. Krok
vrstvíme na vymastený plech..cesto plnku ktorú roztierame lyžicou potom zas cesto a toto opakujeme.Poslednú vrstvu cesta potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkoul
5. Krok
Necháme odpočívať 35 - 40 minút..najlepšie v chlade.Keď máme cesto odpočinuté znova ho pretrieme vajcom a vložíme do vyhriatej rúry 180 °C a pečieme 35 - 40 minút.Vrch musí byť krásne zlatožlto zafarbený.
6. Krok
Po vychladnutí ešte prelejeme čokoládovou polevou a necháme úplne zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21949 videní