Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Žĺtkové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Img_20160327_161238.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 6 bielkov
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 250 práškového cukru
  • prášok do pečiva
  • Poleva:
  • 6 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vymiešame maslo s cukrom do peny..Potom si pridáme múku a mleté orechy..Nakoniec vmiešame varechou sneh vyšľahaný z bielkov ktorý musí byť tuhý..

2. Krok

Cesto si dáme na plech s papirom na pečenie alebo si ho najskôr vymastite a potom pomúčte.. Je dosť husté tak si budete musieť pomôcť so stierkou..

3. Krok

pečte pri 160°C cca 1 hodinu..Potom ešte na horúci koláč nalejeme žĺtkovú polevu, ktorú si pripravíme vyšľahaním žĺtkov s cukrom.Necháme poriadne zatuhnúť..

reklama:
Img_20160327_161303.jpg Img_20160327_161313.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24297 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.