- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Žĺtkové rezy
 
Žĺtkové rezy
          - Kusov: 1
 - Porcií: 20
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- Cesto:
 - 150 g masla
 - 150 g práškového cukru
 - 5 lyžíc mlieka
 - 150 g polohrubej múky
 - 1 prášok do pečiva
 - 150 g mletých vlašských orechov
 - 4 bielká
 - Poleva:
 - 4 žĺtka
 - 250 g práškového cukru
 - šťava z polovice citróna
 
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pričom v dvoch dávkach pridáme mlieko . V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a potom v 2-3 krokoch pridáme maslový práškový cukor. Nakoniec, mleté vlašské orechy môžu prísť v niekoľkých krokoch.
2. Krok
Cesto dobre vypracujte ručným šľahačom aspoň 3 minúty. Zo štyroch bielkov ušľaháme tuhý sneh a potom opatrne pridáme do cesta.
3. Krok
Plech vystelieme papierom na pečenie 25 x 30 a vylejeme naň cesto. Pečieme pri 180°C 30-35 minút, skontrolujeme špáradlom. Keď máme piškótu upečenú, necháme ju odpočívať aspoň 30 minút, aby vychladla.
4. Krok
Zo štyroch žĺtkov a 250 g práškového cukru urobíme šľahačo polevu. Ak sme vajce a práškový cukor správne spracovali, dostaneme krémovú textúru, do ktorej pridáme 6-8 kvapiek citrónovej šťavy, ktorá nám polevu rozjasní.
5. Krok
Vychladnutú piškótu prelejeme polevou a silikónovou vareškou ju pekne rozotrieme. Potom necháme pár hodín nech poleva ztuhne..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1270 videní