Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žĺtkové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zltkove rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 5 lyžíc mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 4 bielká
  • Poleva:
  • 4 žĺtka
  • 250 g práškového cukru
  • šťava z polovice citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pričom v dvoch dávkach pridáme mlieko . V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a potom v 2-3 krokoch pridáme maslový práškový cukor. Nakoniec, mleté ​​vlašské orechy môžu prísť v niekoľkých krokoch.

2. Krok

Cesto dobre vypracujte ručným šľahačom aspoň 3 minúty. Zo štyroch bielkov ušľaháme tuhý sneh a potom opatrne pridáme do cesta.

3. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie 25 x 30 a vylejeme naň cesto. Pečieme pri 180°C 30-35 minút, skontrolujeme špáradlom. Keď máme piškótu upečenú, necháme ju odpočívať aspoň 30 minút, aby vychladla.

4. Krok

Zo štyroch žĺtkov a 250 g práškového cukru urobíme šľahačo polevu. Ak sme vajce a práškový cukor správne spracovali, dostaneme krémovú textúru, do ktorej pridáme 6-8 kvapiek citrónovej šťavy, ktorá nám polevu rozjasní.

5. Krok

Vychladnutú piškótu prelejeme polevou a silikónovou vareškou ju pekne rozotrieme. Potom necháme pár hodín nech poleva ztuhne..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1131 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.