- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Žltý višňový koláč
Žltý višňový koláč

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 5 vajec
- štipka soli
- 250 g cukru
- 1 citrónový cukor
- 200 g bieleho jogurtu
- 170 ml oleja
- 270 g polohrubej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 400 g višní alebo čerešní
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte žĺtky a bielky a bielky vyšľahajte so štipkou soli, kým sa nevytvorí tuhý sneh. K bielkom postupne pridávajte 250 g cukru zmiešaného s jedným vreckom citrónového cukru. Pridajte žĺtky a jemne ich premiešajte špachtľou. Potom pridajte 200 g jogurtu a 170 g oleja a znova premiešajte. Do zmesi preosejte 270 g múky zmiešanej s 1/2 vreckom prášku do pečiva a všetko dobre premiešajte stierkou.
2. Krok
Zmes nalejte na plech s rozmermi 25 × 30 cm vystlaný papierom na pečenie. Na povrch poukladajte scedené čerešne a potom ich špáradlom jemne zatlačte do zmesi, ale nie úplne na dno. Pečieme koláč pri teplote 180 °C približne 30-35 minút (pre istotu skontrolujeme špáradlom). Necháme vychladnúť a podľa potreby posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10 videní