- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zmes na hrianky
- Zmes na hrianky z pečeného cesnaku – vyskúšajte nový a chutný variant!
Zmes na hrianky z pečeného cesnaku – vyskúšajte nový a chutný variant!
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 0min
Máte chuť na niečo originálne a chutné na hrianky? Čo tak pripraviť si zmes z pečeného cesnaku? Tento nápad nás napadol a rozhodne to bola skvelá voľba! Pridajte sa k nám a vyskúšajte to!
Suroviny
- Na zmes:
- 2 hlávky cesnaku
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 štipka bieleho mletého korenia
- Na ozdobu:
- 4 ks reďkvičiek
- 4 ks hrianky
Postup prípravy
1. Krok
Začnite tým, že na vrchu každej hlávky cesnaku opatrne odrežte asi 1 cm, aby sa odhalili strúčiky. Rozložte ich do zapekacej misky, pokvapkajte olivovým olejom a vložte do predhriatej rúry. Pečte pri 180 °C približne 45 minút.
2. Krok
Po upečení nechajte cesnakové hlávky trochu vychladnúť. Následne jemne vytlačte strúčiky z ich šupiek a vložte ich do misky. Pomocou vidličky ich dôkladne rozmačkajte na pastu. Dochutíme soľou a bielym mletým korením podľa chuti.
3. Krok
Túto lahodnú zmes natrite na pripravené hrianky a ozdobte nakrájanými reďkovkami.
Tento recept je jednoduchý, ale veľmi chutný a určite si ho zamilujete!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní