
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti
Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti

Jar prináša nielen viac slnečných dní, ale aj sezónu reďkoviek, ktoré skrášľujú záhony i okenné parapety. Ich výrazná chuť a sýta farba si zaslúžia miesto aj vo vašej kuchyni. Pripravte si jednoduchú, no chutnú nátierku z reďkoviek, ktorá v sebe spája jemnosť syra a výživnosť vajec.
Reďkovky nie sú len o chrumkavých guľôčkach. V závislosti od odrody môžu prekvapiť rôznou intenzitou štipľavosti. Okrem samotných koreňov môžete do jedál zahrnúť aj ich listy či kvety, ktoré skvele ozvláštnia šaláty.
Recept na reďkovkovú nátierku: Čo budete potrebovať
Pre štyri osoby si pripravte:
-
1 zväzok čerstvých reďkoviek
-
50 gramov masla
-
100 gramov taveného syra
-
1 menšiu cibuľu
-
4 vajcia
-
1 lyžicu horčice
-
čerstvú pažítku
-
soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy krok za krokom
-
Najprv uvarte vajcia natvrdo. Keď vychladnú, odstráňte škrupiny.
-
Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobné kúsky. Pažítku posekajte nadrobno.
-
Reďkovky aj vajcia nastrúhajte na jemnom strúhadle.
-
Zmäknuté maslo vyšľahajte dohladka spolu s taveným syrom a horčicou, aby vznikol hladký základ.
-
Do syrovej zmesi postupne vmiešajte nastrúhané suroviny, cibuľu aj pažítku.
-
Všetko dobre premiešajte, ochuťte soľou a čiernym korením. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte ešte trochu horčice.
-
Hotovú nátierku servírujte s čerstvým pečivom. Hodí sa na raňajky, desiatu aj ľahkú večeru.