Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti

Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti Foto: depositphotos.com
reklama:

Jar prináša nielen viac slnečných dní, ale aj sezónu reďkoviek, ktoré skrášľujú záhony i okenné parapety. Ich výrazná chuť a sýta farba si zaslúžia miesto aj vo vašej kuchyni. Pripravte si jednoduchú, no chutnú nátierku z reďkoviek, ktorá v sebe spája jemnosť syra a výživnosť vajec.

Reďkovky nie sú len o chrumkavých guľôčkach. V závislosti od odrody môžu prekvapiť rôznou intenzitou štipľavosti. Okrem samotných koreňov môžete do jedál zahrnúť aj ich listy či kvety, ktoré skvele ozvláštnia šaláty.

Recept na reďkovkovú nátierku: Čo budete potrebovať

Pre štyri osoby si pripravte:

  • 1 zväzok čerstvých reďkoviek

  • 50 gramov masla

  • 100 gramov taveného syra

  • 1 menšiu cibuľu

  • 4 vajcia

  • 1 lyžicu horčice

  • čerstvú pažítku

  • soľ a mleté čierne korenie

Postup prípravy krok za krokom

  1. Najprv uvarte vajcia natvrdo. Keď vychladnú, odstráňte škrupiny.

  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobné kúsky. Pažítku posekajte nadrobno.

  3. Reďkovky aj vajcia nastrúhajte na jemnom strúhadle.

  4. Zmäknuté maslo vyšľahajte dohladka spolu s taveným syrom a horčicou, aby vznikol hladký základ.

  5. Do syrovej zmesi postupne vmiešajte nastrúhané suroviny, cibuľu aj pažítku.

  6. Všetko dobre premiešajte, ochuťte soľou a čiernym korením. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte ešte trochu horčice.

  7. Hotovú nátierku servírujte s čerstvým pečivom. Hodí sa na raňajky, desiatu aj ľahkú večeru.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.