Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti

Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Reďkovková nátierka: Lahodné spojenie syra, vajec a jarnej sviežosti Foto: depositphotos.com
reklama:

Jar prináša nielen viac slnečných dní, ale aj sezónu reďkoviek, ktoré skrášľujú záhony i okenné parapety. Ich výrazná chuť a sýta farba si zaslúžia miesto aj vo vašej kuchyni. Pripravte si jednoduchú, no chutnú nátierku z reďkoviek, ktorá v sebe spája jemnosť syra a výživnosť vajec.

Reďkovky nie sú len o chrumkavých guľôčkach. V závislosti od odrody môžu prekvapiť rôznou intenzitou štipľavosti. Okrem samotných koreňov môžete do jedál zahrnúť aj ich listy či kvety, ktoré skvele ozvláštnia šaláty.

Recept na reďkovkovú nátierku: Čo budete potrebovať

Pre štyri osoby si pripravte:

  • 1 zväzok čerstvých reďkoviek

  • 50 gramov masla

  • 100 gramov taveného syra

  • 1 menšiu cibuľu

  • 4 vajcia

  • 1 lyžicu horčice

  • čerstvú pažítku

  • soľ a mleté čierne korenie

Postup prípravy krok za krokom

  1. Najprv uvarte vajcia natvrdo. Keď vychladnú, odstráňte škrupiny.

  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobné kúsky. Pažítku posekajte nadrobno.

  3. Reďkovky aj vajcia nastrúhajte na jemnom strúhadle.

  4. Zmäknuté maslo vyšľahajte dohladka spolu s taveným syrom a horčicou, aby vznikol hladký základ.

  5. Do syrovej zmesi postupne vmiešajte nastrúhané suroviny, cibuľu aj pažítku.

  6. Všetko dobre premiešajte, ochuťte soľou a čiernym korením. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte ešte trochu horčice.

  7. Hotovú nátierku servírujte s čerstvým pečivom. Hodí sa na raňajky, desiatu aj ľahkú večeru.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.