Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roľnícke zemiaky – Rýchly a lahodný obed pre zaneprázdnených

Roľnícke zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Roľnícke zemiaky Foto: https:// shutterstock.com/
reklama:

Ak máte málo času, ale chcete si dopriať chutné jedlo, tento recept na roľnícke zemiaky je pre vás ako stvorený. Príprava zaberie len pár minút a výsledok bude stáť za to – chrumkavé a výdatné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Nebojte sa, zvládne to aj začiatočník v kuchyni, tak poďme na to!

Sedliacke zemiaky so slaninou

Ingrediencie:

  • 10 zemiakov
  • 2-3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • 450 g slaniny
  • Soľ podľa chuti
  • 2 červené cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • Čierne mleté korenie a mletá červená paprika – podľa chuti

Na ozdobenie a podávanie:

  • Nasekaná petržlenová vňať
  • Kyslá smotana

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky dobre umyte a dajte variť v osolenej vode na približne 20-25 minút. Keď sú mäkké, scedíme ich, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Opečenie slaniny: Slaninu nakrájajte na malé kúsky a opečte na panvici s trochou oleja. Opekajte na miernom ohni, kým sa pekne nezhnedne a nebude chrumkavá.
  3. Pridanie cibule a cesnaku: K opečenej slanine pridajte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Zmes jemne osolte, premiešajte a pridajte nasekané strúčiky cesnaku. Všetko spolu krátko opečte, aby sa chute spojili.
  4. Príprava zemiakov na pečenie: Uvarené a nakrájané zemiaky rozložte do zapekacej misy, osolte, pridajte čierne korenie a červenú papriku podľa chuti. Jemne premiešajte, dávajte pozor, aby ste zemiaky nerozpučili.
  5. Spojenie chutí: K pripraveným zemiakom pridajte opečenú slaninovú zmes s cibuľou a cesnakom, opäť všetko zľahka premiešajte.
  6. Pečenie: Zapekaciu misu vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 190 °C približne 40-45 minút, alebo kým zemiaky nebudú mať krásnu zlatistú farbu a požadovanú chrumkavosť.
  7. Servírovanie: Hotové zemiaky posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s kyslou smotanou. Užite si skvelý obed, ktorý určite poteší vaše chuťové bunky!

Nezabudnite, že ak máte nejaký skvelý tip na vylepšenie tohto receptu, radi sa o ňom dozvieme! Podelte sa o svoje nápady s nami v našej online komunite.

Dobrú chuť!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.