Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roľnícke zemiaky – Rýchly a lahodný obed pre zaneprázdnených

Roľnícke zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Roľnícke zemiaky Foto: https:// shutterstock.com/
reklama:

Ak máte málo času, ale chcete si dopriať chutné jedlo, tento recept na roľnícke zemiaky je pre vás ako stvorený. Príprava zaberie len pár minút a výsledok bude stáť za to – chrumkavé a výdatné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Nebojte sa, zvládne to aj začiatočník v kuchyni, tak poďme na to!

Sedliacke zemiaky so slaninou

Ingrediencie:

  • 10 zemiakov
  • 2-3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • 450 g slaniny
  • Soľ podľa chuti
  • 2 červené cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • Čierne mleté korenie a mletá červená paprika – podľa chuti

Na ozdobenie a podávanie:

  • Nasekaná petržlenová vňať
  • Kyslá smotana

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky dobre umyte a dajte variť v osolenej vode na približne 20-25 minút. Keď sú mäkké, scedíme ich, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Opečenie slaniny: Slaninu nakrájajte na malé kúsky a opečte na panvici s trochou oleja. Opekajte na miernom ohni, kým sa pekne nezhnedne a nebude chrumkavá.
  3. Pridanie cibule a cesnaku: K opečenej slanine pridajte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Zmes jemne osolte, premiešajte a pridajte nasekané strúčiky cesnaku. Všetko spolu krátko opečte, aby sa chute spojili.
  4. Príprava zemiakov na pečenie: Uvarené a nakrájané zemiaky rozložte do zapekacej misy, osolte, pridajte čierne korenie a červenú papriku podľa chuti. Jemne premiešajte, dávajte pozor, aby ste zemiaky nerozpučili.
  5. Spojenie chutí: K pripraveným zemiakom pridajte opečenú slaninovú zmes s cibuľou a cesnakom, opäť všetko zľahka premiešajte.
  6. Pečenie: Zapekaciu misu vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 190 °C približne 40-45 minút, alebo kým zemiaky nebudú mať krásnu zlatistú farbu a požadovanú chrumkavosť.
  7. Servírovanie: Hotové zemiaky posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s kyslou smotanou. Užite si skvelý obed, ktorý určite poteší vaše chuťové bunky!

Nezabudnite, že ak máte nejaký skvelý tip na vylepšenie tohto receptu, radi sa o ňom dozvieme! Podelte sa o svoje nápady s nami v našej online komunite.

Dobrú chuť!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.