Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchla bravčová kotleta na cibuli: Lahodné jedlo s výraznou omáčkou

Rýchla bravčová kotleta na cibuli: Lahodné jedlo s výraznou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla bravčová kotleta na cibuli: Lahodné jedlo s výraznou omáčkou Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na obed alebo večeru, bravčová kotleta na cibuli je skvelou voľbou. Toto jedlo je nenáročné na prípravu, no pritom plné bohatej chuti. Tajomstvom úspechu je správna tepelná úprava mäsa a premyslená kombinácia omáčok, ktoré mu dodajú šťavnatosť a príjemnú pikantnosť. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať lahodnú domácu klasiku bez dlhého státia pri sporáku.

Ako dosiahnuť dokonalú kotletu

Aby bolo mäso jemné a šťavnaté, je dôležité dodržať pár základných pravidiel:

  • Pred opekaním na viacerých miestach narežte tukový okraj, čím zabránite skrúteniu mäsa pri tepelnej úprave.
  • Plátky mäsa jemne naklepte, aby boli krehkejšie a rovnomerne sa prepiekli.
  • Kotlety prudko opečte na rozpálenej panvici, čím sa rýchlo uzavrú póry a mäso si uchová šťavnatosť.
  • Soľ pridávajte až na záver, aby z mäsa počas pečenia nevytiekla zbytočne šťava.

Perfektná omáčka pre ešte lepšiu chuť

Chuť omáčky môžete ľahko prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Základom je vyváženie slanej, sladkej a mierne pikantnej chuti. Použitím ústricovej omáčky dosiahnete jemnú slanosť, zatiaľ čo sladká chilli omáčka dodá pokrmu príjemnú ostrosť.

Ak nemáte ústricovú omáčku, skúste niektorú z týchto alternatív:

  • Sójová omáčka s cukrom – zmiešajte 3 lyžice sójovej omáčky s 1 lyžičkou trstinového cukru, čím získate podobne vyváženú chuť.
  • Worcesterská omáčka – dodá pokrmu intenzívnu a mierne korenistú príchuť.
  • Teriyaki omáčka – jej sladko-slaná chuť s jemnou karamelovou arómou je ideálnou náhradou.

Recept na bravčovú kotletu na cibuli

Suroviny (pre 4 osoby):

  • 850 g bravčovej kotlety bez kosti
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 lyžice oleja
  • 4 lyžice ústricovej omáčky
  • 4 lyžice sladkej chilli omáčky
  • 6 lyžíc vody
  • Čierne alebo štvorfarebné korenie
  • Soľ

Postup:

  1. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké polkrúžky.
  2. Mäso osušte, naklepte a po okrajoch jemne narežte, aby sa pri vyprážaní nezvlnilo.
  3. Kotlety okoreňte a vložte na rozpálenú panvicu s olejom.
  4. Prudko ich opečte z oboch strán, potom zmiernite plameň a nechajte piecť približne 7 minút.
  5. Mäso otočte, pridajte cibuľu a znova nechajte dôjsť 7 minút.
  6. Kotlety osoľte, polejte omáčkami a otočte ich tak, aby sa omáčka pekne vpila do mäsa.
  7. Pridajte vodu a krátko povarte, aby sa chute spojili.

Servírovanie: Podávajte s varenými alebo opekanými zemiakmi, prípadne s čerstvým pečivom. Výborne chutí aj s dusenou zeleninou alebo ľahkým šalátom. Tento jednoduchý, no zároveň výrazný pokrm si určite obľúbite!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.