Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchla večera z jednej panvice: Cestoviny s mletým mäsom, bylinkami a kukuricou v štýle s nádychom Mexika

Rýchla večera z jednej panvice: Cestoviny s mletým mäsom, bylinkami a kukuricou v štýle s nádychom Mexika
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla večera z jednej panvice: Cestoviny s mletým mäsom, bylinkami a kukuricou v štýle s nádychom Mexika Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak patríte medzi tých, čo pri varení radi šetria čas aj riad, jedlá z jednej panvice si zamilujete. Táto jednoduchá a pritom výživná kombinácia mletého mäsa s cestovinami, ochutená bylinkami, cesnakom a sladkou kukuricou, je ideálnou voľbou pre všedný deň. Navyše, jemne pikantná chuť a vôňa korenín vás okamžite prenesú do teplejších krajín.

Mleté mäso – univerzálny základ do kuchyne

Mleté mäso je v slovenskej kuchyni obľúbeným pomocníkom – a niet sa čomu čudovať. Vďaka jeho univerzálnosti sa z neho dá pripraviť množstvo jedál. Či už ho využijete na domáce fašírky, holandské rezne, čevabčiči alebo ako náplň do lasagní či plnených paprík, výsledok je vždy chutný. A pokiaľ máte radi výraznejšie chute, siahnite po pikantnom chilli con carne alebo talianskej klasike – špagetách s omáčkou z mletého mäsa.

Čo budete potrebovať

Základ tvorí čerstvé mleté mäso – môžete použiť zmes bravčového a hovädzieho, prípadne kuracie. Ak použijete chudé mäso, pridať trochu slaniny nie je na škodu – jedlu dodá šťavnatosť aj vôňu. Nezabudnite na paradajkové pyré (alebo pasírované paradajky), vývar (najlepšie hovädzí) a samozrejme cestoviny – odporúčajú sa menšie typy, napríklad kolienka.

Na ochutenie sa výborne hodia klasické ingrediencie ako cesnak, čierne korenie, soľ, ale aj sušené bylinky – napríklad bazalka a oregano. Kto má rád štipľavé chute, môže pridať trochu chilli. A ak chcete pokrmu dodať trošku exotiky, kukurica sa o to postará.

Suroviny:

  • 400 g mletého mäsa (ideálne bravčovo-hovädzie),

  • 1 cibuľa,

  • 2–3 strúčiky cesnaku,

  • 250 ml paradajkového pyré,

  • 400 ml hovädzieho vývaru,

  • 200 g malých cestovín (napr. kolienka),

  • 210 g sterilizovanej kukurice,

  • štipka mletého chilli,

  • sušené bylinky (bazalka, oregano),

  • olej na opekanie,

  • soľ, čierne korenie,

  • voliteľne: štipka cukru.

Postup prípravy

  1. Najskôr si pripravte cibuľu – očistite ju a nakrájajte nadrobno. Na väčšej panvici rozohrejte trochu oleja a cibuľu orestujte dozlatista.

  2. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opečte, aby sa rozvinula jeho aróma. Následne vložte mleté mäso a opražte ho, kým sa nerozpadne a nezačne hnednúť.

  3. Prilejte paradajkové pyré, premiešajte, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Po chvíli zalejte časťou vývaru a zamiešajte.

  4. Do panvice vsypte cestoviny, premiešajte a prikryte. Varíte na miernom ohni, pričom občas premiešajte a podľa potreby dolievajte vývar.

  5. Keď sú cestoviny takmer hotové, primiešajte scedenú kukuricu. Dochuťte štipkou chilli a ak je omáčka príliš kyslá, môžete pridať trochu cukru na zjemnenie.

Tip na záver:

Jedlo chutí výborne aj na druhý deň – stačí ho len zohriať. Ak máte doma tvrdý syr, môžete ho na záver nastrúhať na vrch – krásne sa roztopí a dodá pokrmu ďalší chuťový rozmer.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.