Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchla večera z jednej panvice: Cestoviny s mletým mäsom, bylinkami a kukuricou v štýle s nádychom Mexika

Rýchla večera z jednej panvice: Cestoviny s mletým mäsom, bylinkami a kukuricou v štýle s nádychom Mexika
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla večera z jednej panvice: Cestoviny s mletým mäsom, bylinkami a kukuricou v štýle s nádychom Mexika Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak patríte medzi tých, čo pri varení radi šetria čas aj riad, jedlá z jednej panvice si zamilujete. Táto jednoduchá a pritom výživná kombinácia mletého mäsa s cestovinami, ochutená bylinkami, cesnakom a sladkou kukuricou, je ideálnou voľbou pre všedný deň. Navyše, jemne pikantná chuť a vôňa korenín vás okamžite prenesú do teplejších krajín.

Mleté mäso – univerzálny základ do kuchyne

Mleté mäso je v slovenskej kuchyni obľúbeným pomocníkom – a niet sa čomu čudovať. Vďaka jeho univerzálnosti sa z neho dá pripraviť množstvo jedál. Či už ho využijete na domáce fašírky, holandské rezne, čevabčiči alebo ako náplň do lasagní či plnených paprík, výsledok je vždy chutný. A pokiaľ máte radi výraznejšie chute, siahnite po pikantnom chilli con carne alebo talianskej klasike – špagetách s omáčkou z mletého mäsa.

Čo budete potrebovať

Základ tvorí čerstvé mleté mäso – môžete použiť zmes bravčového a hovädzieho, prípadne kuracie. Ak použijete chudé mäso, pridať trochu slaniny nie je na škodu – jedlu dodá šťavnatosť aj vôňu. Nezabudnite na paradajkové pyré (alebo pasírované paradajky), vývar (najlepšie hovädzí) a samozrejme cestoviny – odporúčajú sa menšie typy, napríklad kolienka.

Na ochutenie sa výborne hodia klasické ingrediencie ako cesnak, čierne korenie, soľ, ale aj sušené bylinky – napríklad bazalka a oregano. Kto má rád štipľavé chute, môže pridať trochu chilli. A ak chcete pokrmu dodať trošku exotiky, kukurica sa o to postará.

Suroviny:

  • 400 g mletého mäsa (ideálne bravčovo-hovädzie),

  • 1 cibuľa,

  • 2–3 strúčiky cesnaku,

  • 250 ml paradajkového pyré,

  • 400 ml hovädzieho vývaru,

  • 200 g malých cestovín (napr. kolienka),

  • 210 g sterilizovanej kukurice,

  • štipka mletého chilli,

  • sušené bylinky (bazalka, oregano),

  • olej na opekanie,

  • soľ, čierne korenie,

  • voliteľne: štipka cukru.

Postup prípravy

  1. Najskôr si pripravte cibuľu – očistite ju a nakrájajte nadrobno. Na väčšej panvici rozohrejte trochu oleja a cibuľu orestujte dozlatista.

  2. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opečte, aby sa rozvinula jeho aróma. Následne vložte mleté mäso a opražte ho, kým sa nerozpadne a nezačne hnednúť.

  3. Prilejte paradajkové pyré, premiešajte, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Po chvíli zalejte časťou vývaru a zamiešajte.

  4. Do panvice vsypte cestoviny, premiešajte a prikryte. Varíte na miernom ohni, pričom občas premiešajte a podľa potreby dolievajte vývar.

  5. Keď sú cestoviny takmer hotové, primiešajte scedenú kukuricu. Dochuťte štipkou chilli a ak je omáčka príliš kyslá, môžete pridať trochu cukru na zjemnenie.

Tip na záver:

Jedlo chutí výborne aj na druhý deň – stačí ho len zohriať. Ak máte doma tvrdý syr, môžete ho na záver nastrúhať na vrch – krásne sa roztopí a dodá pokrmu ďalší chuťový rozmer.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.