Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle a chutné večere z vajec, ktoré zasýtia, no nepriberiete: Ideálne aj do diéty

Z vajec sa dá pripraviť rozmanitá a zdravá večera plná bielkovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Z vajec sa dá pripraviť rozmanitá a zdravá večera plná bielkovín Foto: depositphotos.com
reklama:

Hľadáte jednoduché a zároveň chutné večere, ktoré pripravíte za pár minút? Vajíčka sú fantastickou voľbou! Obsahujú množstvo bielkovín, zasýtia vás bez výčitiek a zároveň nezaťažia váš žalúdok. Či už preferujete niečo ľahké, alebo ste večer po celom dni poriadne vyhladnutí, máme pre vás tipy na skvelé pokrmy, ktoré si okamžite obľúbi celá rodina.

Prinášame vám recepty, ako vyčarovať z vajec nielen klasickú omeletu, ale aj lahodné miešané vajíčka so špeciálnymi prísadami a vynikajúcu taliansku frittatu, ktorú si môžete vždy obmeniť podľa vlastných chutí či aktuálnych zásob v chladničke.

Omeleta s rajčinovou zmesou a čerstvými bylinkami

Táto omeleta je ľahká, svieža a zároveň dokáže zasýtiť aj náročnejších jedákov. Ak doma nemáte čerstvé paradajky, pokojne použite mrazenú zeleninu, napríklad zmes s kukuricou, ktorú ľahko dochutíte len soľou a korením. Omeletu môžete obohatiť o huby, papriku či cuketu – fantázii sa medze nekladú!

Budete potrebovať (na 1 porciu):

  • 2 vajcia

  • 2 čerstvé paradajky

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 jarnú cibuľku alebo hrsť čerstvej pažítky

  • 20 g nastrúhaného syra podľa chuti (ideálne mozzarella či eidam)

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • čerstvú bazalku

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Vajcia rozšľahajte v miske, pridajte nastrúhaný syr, osoľte a okoreňte.

  2. Na panvici rozohrejte trošku oleja a zmes vylejte. Usmažte omeletu dozlatista.

  3. Medzitým paradajky narežte do kríža, krátko sparte horúcou vodou, ošúpte a nakrájajte na kocky.

  4. Na panvici s troškou oleja opražte paradajky, pretlačený cesnak, osoľte a okoreňte. Zmes poduste 2-3 minúty.

  5. Hotovú omeletu položte na tanier, na polovicu omelety dajte paradajkovú zmes, pridajte čerstvú bazalku, preložte na polovicu a posypte nasekanou jarnou cibuľkou či pažítkou.

Tip navyše: Omeletu môžete doplniť napríklad kúskami avokáda alebo plátkami šunky, ktoré zvýšia obsah bielkovín a zasýtia vás na dlhšie.

Miešané vajíčka s údeným lososom: Luxusná chuť za pár minút

Ak vám klasické miešané vajíčka pripadajú nudné, skúste ich tentokrát povýšiť na luxusnú večeru. V kombinácii s údeným lososom získate lahodný pokrm plný omega-3 mastných kyselín, ktorý prospeje vášmu zdraviu aj chuti.

Potrebujete (na 2 porcie):

  • 4 vajcia

  • 100 ml mlieka

  • 1 lyžica masla alebo ghí

  • 100 g kvalitného údeného lososa, najemno nasekaného

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

  • voliteľne nasekaný kôpor na ozdobu

Ako na to?

  1. Vajcia rozšľahajte s mliekom, soľou a čiernym korením.

  2. Na miernom plameni rozpustite maslo či ghí, pridajte vaječnú zmes.

  3. Jemne premiešavajte, aby vajíčka získali krémovú konzistenciu.

  4. Keď sú vajíčka hotové podľa vašej chuti, odstavte panvicu zo sporáka.

  5. Servírujte vajíčka na taniere a na vrch rozložte kúsky údeného lososa. Pokojne pridajte trošku nasekaného kôpru pre osvieženie.

Tip: Môžete pridať aj jemne nasekanú cibuľku alebo trošku cream cheese, aby jedlo získalo ešte jemnejšiu chuť.

Frittata s bylinkami a zemiakmi: Výdatná večera pre celú rodinu

Keď máte po náročnom dni poriadny hlad, je frittata ideálnym riešením. Pripravte si ju z ľubovoľných prísad, ktoré nájdete doma – táto verzia s bylinkami a zemiakmi je však výnimočne chutná.

Budete potrebovať (3-4 porcie):

  • 6 vajec

  • 500 g zemiakov

  • 3 lyžice ghí, masla alebo bravčovej masti

  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate

  • hrsť nasekanej jarnej cibuľky alebo pažítky

  • za hrsť mladých žihľavových lístkov (alebo špenátu)

  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Zemiaky očistite a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici ich opečte na tuku do zlatista a mäkka.

  2. Medzitým rozšľahajte vajcia so soľou, korením a nasekanými bylinkami, cibuľkou a žihľavou (alebo špenátom).

  3. Hotové zemiaky nechajte krátko vychladnúť, pridajte ich do vaječnej zmesi a dobre premiešajte.

  4. Panvicu opäť jemne vymažte a nalejte do nej zmes. Smažte na strednom plameni približne 3-4 minúty.

  5. Potom opatrne otočte frittatu na druhú stranu alebo ju vložte do rúry pod gril a krátko zapečte dozlatista.

  6. Hotovú frittatu nakrájajte na trojuholníky ako pizzu a podávajte so šalátom alebo s čerstvým pečivom.

Rada na záver: Vyskúšajte pridávať syr feta, nastrúhaný parmezán alebo rôzne druhy zeleniny – vždy tak získate novú chuť a nikdy vás táto večera nebude nudiť!

Tieto recepty vám dokážu, že vajíčka sú fantastickou a všestrannou surovinou, ktorá sa hodí na zdravú a rýchlu večeru. Nebojte sa experimentovať, pretože práve pestrosť ingrediencií udrží váš jedálniček chutný a zaujímavý.

Vyskúšajte tieto recepty a večerajte chutne, zdravo a bez zbytočných kalórií!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.