Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchly jablkový koláč s jogurtom

Rýchly jablkový koláč s jogurtom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchly jablkový koláč s jogurtom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Rýchly a jednoduchý letný koláč, ktorý zvládnete upiecť aj na chate: ako odmerka na pár bežných surovín vám postačí téglik od jogurtu, elektrický šľahač nahradí ručné práce a s ovocím môžete experimentovať podľa chuti.

Ingrediencie pre:
22 cm priemer formy

2 ks jabĺk
1 lyžica citrónovej šťavy
1 téglik bieleho jogurtu
3/4 téglika cukru krupica
2 ks vajcia
1 lyžička škorice
1/2 lyžičky citrónovej kôry
1,5 téglika polohrubej múky
3 lyžičky prášku do pečiva

Na vymazanie a vysypanie formy

1 lyžica masla
1 hrsť hrubej múky

Na dokončenie

1 lyžica škoricového cukru

Postup
01.

Jablká olúpte, nakrájajte na tenké plátky, zastreknite citrónovou šťavou a nechajte chvíľu bokom. Tortovú formu alebo menší pekáčik vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, rúru predhrejte na 180 stupňov.
02.

Do väčšej misy vyklopte jogurt. Téglik vypláchnite a osušte a použite ako odmerku. K jogurtu pridajte cukor (tri štvrte téglika postačí, ak máte ale radšej sladšie dezerty, môžete pridať aj plný téglik), vajcia, škoricu a citrónovú kôru a zmes dobre premiešajte, nie je potrebné ju nijako zvlášť šľahať.

03.

Na povrch jogurtovo-vaječnej zmesi preosejte múku s práškom do pečiva a cesto ešte raz dobre premiešajte. Potom ho prelejte do pripravenej formy a husto položte plátky jabĺk.

Tip: Koláč môžete ešte vylepšiť maslovou posýpkou, na toto množstvo surovín vám postačí drobenka z dvoch lyžíc masla.

04.

Pečte v predhriatej rúre asi 25 minút, až špajľa zapichnutá doprostred vyjde suchá. Pred podávaním poprášte škoricovým cukrom a pridajte niečo sviežeho: lyžicu hustej kyslej smotany, nočiek z mascarpone alebo kopček vanilkovej zmrzliny.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.