Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchly jablkový koláč s jogurtom

Rýchly jablkový koláč s jogurtom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchly jablkový koláč s jogurtom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Rýchly a jednoduchý letný koláč, ktorý zvládnete upiecť aj na chate: ako odmerka na pár bežných surovín vám postačí téglik od jogurtu, elektrický šľahač nahradí ručné práce a s ovocím môžete experimentovať podľa chuti.

Ingrediencie pre:
22 cm priemer formy

2 ks jabĺk
1 lyžica citrónovej šťavy
1 téglik bieleho jogurtu
3/4 téglika cukru krupica
2 ks vajcia
1 lyžička škorice
1/2 lyžičky citrónovej kôry
1,5 téglika polohrubej múky
3 lyžičky prášku do pečiva

Na vymazanie a vysypanie formy

1 lyžica masla
1 hrsť hrubej múky

Na dokončenie

1 lyžica škoricového cukru

Postup
01.

Jablká olúpte, nakrájajte na tenké plátky, zastreknite citrónovou šťavou a nechajte chvíľu bokom. Tortovú formu alebo menší pekáčik vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, rúru predhrejte na 180 stupňov.
02.

Do väčšej misy vyklopte jogurt. Téglik vypláchnite a osušte a použite ako odmerku. K jogurtu pridajte cukor (tri štvrte téglika postačí, ak máte ale radšej sladšie dezerty, môžete pridať aj plný téglik), vajcia, škoricu a citrónovú kôru a zmes dobre premiešajte, nie je potrebné ju nijako zvlášť šľahať.

03.

Na povrch jogurtovo-vaječnej zmesi preosejte múku s práškom do pečiva a cesto ešte raz dobre premiešajte. Potom ho prelejte do pripravenej formy a husto položte plátky jabĺk.

Tip: Koláč môžete ešte vylepšiť maslovou posýpkou, na toto množstvo surovín vám postačí drobenka z dvoch lyžíc masla.

04.

Pečte v predhriatej rúre asi 25 minút, až špajľa zapichnutá doprostred vyjde suchá. Pred podávaním poprášte škoricovým cukrom a pridajte niečo sviežeho: lyžicu hustej kyslej smotany, nočiek z mascarpone alebo kopček vanilkovej zmrzliny.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.