Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchly obed z kuracích rezančekov a póru: minimum práce, maximum chuti

Rýchly obed z kuracích rezančekov a póru: minimum práce, maximum chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchly obed z kuracích rezančekov a póru: minimum práce, maximum chuti Foto: depositphotos.com
reklama:

Nie vždy máme čas stáť pri sporáku.

A práve vtedy sa hodí recept, ktorý je hotový skôr, než sa poriadne rozhodnete, čo budete jesť. Kuracie mäso pripravené na panvici a doplnené pórom je ideálna voľba – všetko je rýchle, šťavnaté a výborne ochutené.

Kuracina sa spraví bleskovo, no aby nechutila fádne, pomôže jednoduchá marináda z pár bežných prísad. Keď ju raz vyskúšate, budete sa k nej vracať. Porcia pre štyroch je hotová bez stresu a do pol hodiny môžete servírovať.

Suroviny

Mäso a zelenina

  • kurča (mäso z celého kusu)
  • 1 pór strednej veľkosti
  • štipka soli a korenia
  • trochu solamylu na poprášenie

Marináda

  • lyžička sójovej omáčky
  • lyžička worcestru
  • lyžička mletého zázvoru
  • trocha oleja

Pri smažení sa zíde ešte olej s malým kúskom masla.

Ako na to:

1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké pásiky. Dochutíte ho soľou, korením a posypete solamylom, aby sa po opečení pekne zatiahlo a nebolo suché.

2. V miske spojte sójovú a worcestrovú omáčku, pridajte sušený zázvor a olej. Do tejto zmesi ponorte mäso a pridajte polovicu póru nakrájaného na kúsky. Nechajte marinovať v chladničke – stačí chvíľka.

3. Panvicu rozohrejte na vysokú teplotu. Na zmesi oleja a masla krátko opečte marinované rezančeky. Pracujte rýchlo, aby si mäso udržalo šťavnatosť.

4. Pred dokončením vsypte zvyšok póru nakrájaný na kolieska a nechajte ho trochu zmäknúť.

S čím podávať?

Výborne sadnú americké zemiaky, ktoré môžete upiecť v rúre naraz s prípravou mäsa, alebo klasická ryža guľatá Mánya, ak preferujete ľahší variant.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.