Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchly vajíčkový šalát: Jednoduchý recept na sýtu domácu pochúťku

Rýchly vajíčkový šalát: Jednoduchý recept na sýtu domácu pochúťku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchly vajíčkový šalát: Jednoduchý recept na sýtu domácu pochúťku Foto: depositphotos.com
reklama:

Hľadáte niečo jednoduché, čo vás počas dňa zasýti a zároveň nezaberie veľa času v kuchyni? Vajíčkový šalát je skvelá voľba – nenáročný na prípravu, bohatý na bielkoviny a výborne chutí. Ideálny ako desiata, ľahká večera alebo spôsob, ako chutne zužitkovať vajíčka po sviatkoch.

Táto verzia šalátu je krémová, s jemne kyslastou a ľahko pikantnou chuťou, vďaka čomu si ho obľúbite nielen vy, ale pravdepodobne aj celá rodina. Navyše sa hodí k akémukoľvek pečivu – najlepšie však chutí s čerstvým rožkom vekou..

Čo budete potrebovať (cca 6 porcií):

  • 8 vajec uvarených natvrdo

  • 2 menšie cibule

  • 5 kúskov sterilizovaných uhoriek

  • 200 g tvrdého syra (napr. Eidam, Gouda)

  • 200 ml kvalitnej majonézy

  • soľ, biele korenie podľa chuti

Ako na to:

  1. Vajcia dajte variť – nech sú pekne natvrdo. Po uvarení ich rýchlo schlaďte pod studenou vodou, aby sa dobre šúpali.

  2. Uhorky a syr pokrájajte na drobné kocky.

  3. Cibuľu očistite, nakrájajte najemno a zalejte horúcou vodou – zbaví sa tak ostrej chuti.

  4. Uvarené vajcia nakrájajte nadrobno. Všetky ingrediencie vložte do misy a premiešajte spolu s majonézou.

  5. Dochutenie je na vás – pridajte štipku soli, trocha bieleho korenia, ak treba, jemne doslaďte alebo okyslite pár kvapkami octu.

  6. Hotový šalát nechajte odstáť aspoň hodinu v chladničke – chute sa krásne prepoja.

Podávajte ho s obľúbeným pečivom a pokojne posypte čerstvými bylinkami, ak máte po ruke.

Tento recept je dôkazom, že aj z pár základných surovín sa dá vykúzliť chutný a výživný pokrm. A najlepšie na ňom je, že ho môžete pripraviť kedykoľvek počas roka, nielen po sviatkoch.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.