Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ryžové rezance: ľahká surovina, ktorá vás prenesie do Ázie

Ryžové rezance: ľahká surovina, ktorá vás prenesie do Ázie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ryžové rezance: ľahká surovina, ktorá vás prenesie do Ázie Foto: depositphotos.com
reklama:

Ryžové rezance sú typickou súčasťou mnohých ázijských jedál a vynikajú tým, že majú veľmi jednoduché zloženie – tvoria ich iba ryžová múka a voda. Aj vďaka tomu sú ľahko stráviteľné a univerzálne použiteľné. Najčastejšie sa s nimi stretnete v receptoch z Číny, Indie alebo krajín juhovýchodnej Ázie.

Ak radi navštevujete vietnamské reštaurácie, určite vám už pohľad padol na rezance v polievkach, šalátoch či wokoch. Dobrú správu však je, že ich môžete mať aj doma v špajze a pripravovať na desiatky spôsobov. Poďme sa pozrieť, ako si ich vychutnať v rozmanitých úpravách.

Desať chutných spôsobov, ako využiť ryžové rezance

  • Rýchly wok so zeleninou
    Stačí pár minút na panvici a z rezancov a čerstvej zeleniny je sýte a chrumkavé jedlo. Kto obľubuje mäso, môže pridať kuracie alebo bravčové kúsky, prípadne využiť zvyšky z predchádzajúceho varenia.

  • Kurkumové rezance so záhradnou úrodou
    Farebná kombinácia papriky, rajčín či cukety spolu s kurkumou dodá pokrmu nielen chuť, ale aj krásny vzhľad. Ideálne riešenie, ak chcete spotrebovať zeleninu zo záhrady.

  • Hubová alternatíva
    Nemáte chuť na mäso? Vyskúšajte šampiňóny na panvici s ústricovou omáčkou a ryžovými rezancami. Výsledok je jemný, ale výrazný zároveň.

  • Údené tofu ako hlavná hviezda
    Tofu sa často podceňuje, no v údenej verzii dokáže prekvapiť. S kombináciou rezancov a zeleniny z neho vznikne zdravý a lahodný pokrm.

  • Zapekané rezance trochu inak
    Ak vám zostali uvarené rezance, premeňte ich na slaný nákyp. Tento spôsob ich využitia je menej tradičný, no výsledok vás rozhodne poteší.

  • Jarné rolky – čerstvé aj smažené
    Rezance sú základom aj obľúbených závitkov. V čerstvej verzii pôsobia ľahko a sviežo, vyprážaná varianta je zase chrumkavá a neodolateľná.

  • Polievka Pho Bo
    Jedna z najznámejších vietnamských špecialít, ktorá si získala popularitu po celom svete. Jemné rezance sa tu snúbia s výrazným hovädzím vývarom.

  • Bún chả pre milovníkov bôčika
    Šťavnatý bravčový bôčik, bylinky a rezance tvoria kombináciu, ktorú stojí za to ochutnať aspoň raz. Je to typické jedlo, ktoré vás zasýti a poteší.

  • Ľahký šalát s rezancami
    Ak chcete odľahčiť jedálniček, spojte rezance s čerstvou zeleninou a ľahkou omáčkou. Takýto šalát je svieži, no zároveň dostatočne sýty.

  • Krevety na kari
    Jedlo, ktoré rozdeľuje stravníkov – buď krevety zbožňujete, alebo im neholdujete. No ak im dáte šancu v kari omáčke s ryžovými rezancami, je veľká pravdepodobnosť, že si ich obľúbite.

Záver

Ryžové rezance sú surovina, s ktorou sa dá tvoriť nespočetne veľa variácií – od ľahkých šalátov cez sýtne polievky až po exotické woky. Sú rýchle na prípravu, dobre sa kombinujú s rôznymi surovinami a dokážu oživiť jedálniček aj bez veľkej námahy. Stačí trochu fantázie a prenesiete sa do vôní a chutí ďalekej Ázie priamo u vás doma.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.