Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šéfkuchári na grile alebo grilovacie tipy top kuchárov

V.morochovic.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
V. Morochovič

BRATISLAVA 11. júla 2016 (MR/PR) – Grilovanie je prioritne mužskou záležitosťou. K rozpálenému grilu sa radi postavia aj muži, ktorí sa v kuchyni do varenia nehrnú. A to aj napriek tomu, že grilovačka už dávno nie je len o šťavnatom steaku, ale aj o grilovanej zelenine, hríboch, syre či dokonca o grilovanom ovocí. Pre všetkých grilmajstrov pripravila Palma vynikajúcich pomocníkov, ktorí marinovanie, grilovanie, ale aj dochucovanie šalátov či prípravu dipov a dresingov uľahčia. Výberové repkové oleje Raciol s bylinkami, s rôznymi chuťami, môžeme využiť na prípravu teplých i studených jedál. Ocenili ich aj známi šéfkuchári, ktorí v lete radi grilujú. Inšpirujte sa ich tipmi!

Šéfkuchár Vojtech Artz:  V. Artz

  • Raciol s citrónom a bazalkou je výbornou voľbou na záverečné dochutenie rýb a plodov mora. Čerstvo upravenú ešte horúcu rybu pokvapkáme týmto repkovým olejom a jeho svieža chuť sa dokonale rozvinie.

  • Máte radi netradičné kombinácie? Vanilkovú alebo domácu bazalkovú zmrzlinu pokvapkáme repkovým olejom s citrónom a bazalkou, pridáme štipku morskej soli a servírujeme. Zvláštna kombinácia? Ochutnajte!

  • Dezert trochu inak – kúsky vodného melóna, jahôd a čučoriedky pokvapkáme citrónom a citrónovo-bazalkovým olejom a jemne premiešame.

  • Grilovaná zelenina by nemala v menu chýbať. Rôzne druhy zeleniny samostatne ugrilujeme (farebné papriky, cuketu, baklažán), hotové premiešame v mise s olejom Raciol paradajky, cesnak, bazalka a osolíme morskou soľou.

Šéfkuchár Vladimír Morochovič:B 1.jpg

  • Keď mám poruke repkový olej Raciol s citrónom a bazalkou, zvádza ma grilovať ryby alebo dary mora. Napríklad pstruha. Ak si chceme vychutnať kožu, oškrabeme rybu jemnou drátenkou pod tečúcou vodou a potom ju šikmo narežeme. Chuť oleja, kuchársky povedané, ešte „vypeckujeme“ šťavou vytlačenou z jedného  citrónu, pridáme štipku soli a štipku cukru a šľaháme spolu s olejom ako pri majonéze. Vznikne hustá emulzia, ktorá výborne ochutí grilované ryby, ale i zeleninový šalát.

  • A teraz tip pre tých, ktorí majú radi niečo pikantnejšie. Kúsky kuracích pŕs vymiešame s najemno nakrájanými sušenými paradajkami a pridáme výberový olej Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou. Marinujeme v chladničke prikryté asi 12 hodín. Potom mäso vyberieme z chladničky a ugrilujeme dozlatista.   

  • Bazalka je fenomén ktorý netreba osobitne predstavovať a v spojitosti s kvalitným repkovým olejom vzniká chuťový vnem, ktorý vynikne na hotovej čerstvo upečenej pizzi, cestovinách ale aj listových šalátoch a výborne ich dochutí..

Šéfkuchár Gabriel Kocák:  G. Kocák

  • Olej Raciol bazalka odporúčam využiť na marinovanie a prípravu rýb na grile – keď budete piecť ryby v papieri na pečenie, pekne sa rozvinie aróma a chuť oleja i samotnej ryby. Výborne sa tiež hodí na prípravu dresingov, ochutenie zeleninových i majonézových šalátov.

  • Na prípravu domácej majonézy či rôznych dipov je vhodný Raciol chilli, paradajky, bazalka. Odporúčam tiež pripraviť si maslo parfumované týmto olejom (maslo vymiešame s olejom) ku grilovanému steaku alebo pečenej bagetke. S bylinkovým olejom určite môžete potrieť rajčiny, ktoré budete grilovať.

  • Gurmánskym zážitkom bude kvalitný kozí syr marinovaný olejom Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou a upečený v papieri na pečenie..

  • Bylinkový olej Raciol s citrónom a bazalkou je výborný na marinovanie, potrite s ním hotovú ugrilovanú rybu. Výborný je na prípravu majonéz, dipov a dochutenie šalátov – osobne odporúčam na uhorkový šalát s čerstvou vanilkou.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.