Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sklenené linecké: Vianočné cukrovinky s efektom farebných vitráží

Sklenené linecké: Vianočné cukrovinky s efektom farebných vitráží
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sklenené linecké: Vianočné cukrovinky s efektom farebných vitráží Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak máte chuť trochu oživiť klasické vianočné pečenie, no nechcete sa vzdať svojho obľúbeného lineckého, sklenené cukrovinky sú ideálna voľba.

Na tanieri pôsobia ako drobné kúsky vitráže – v strede sa leskne farebné „sklo“, ktoré vznikne roztavenými tvrdými cukríkmi. Výsledok je prekvapivo pôsobivý a chutí presne tak dobre, ako vyzerá.

Nápad, ktorý z klasiky urobí niečo výnimočné

Celý trik spočíva v obyčajných farebných cukríkoch. Počas pečenia sa ich drť zmení na hladkú priesvitnú plochu, ktorá doplní maslové linecké cesto a dá mu netradičný vzhľad. Postup je jednoduchý a zvládne ho každý, kto už niekedy pracoval s lineckým cestom.

Ako pripraviť sklenené cukrovinky krok za krokom

Na výrobu budete potrebovať len odležané linecké cesto a farebné tvrdé cukríky (najlepšie ovocné).

Postup prípravy:

  1. Cukríky roztrieďte podľa farieb do samostatných vreciek. Rúru zapnite na 190 °C.

  2. Každé vrecko poklepte tĺčikom, kým sa cukríky nerozbijú na jemnú farebnú drť.

  3. Linecké cesto rozvaľkajte cez fóliu na plát hrubý približne 5 mm a vykrajujte väčšie tvary s otvorom v strede.

  4. Vykrojené kúsky preložte na plech s papierom na pečenie a do ich stredov nasypte farebnú drť. Môžete kombinovať aj viac farieb.

  5. Pečte asi 9 minút pri 190 °C – stačí, kým sa cukríky roztopia a cesto zľahka zozlatne.

  6. Po vybratí z rúry cukrovinky jemne potrite rozšľahaným vajíčkom a nechajte ich vychladnúť na plechu, aby sklenená časť stuhla.

  7. Hotové kúsky nádherne prepúšťajú svetlo a na sviatočnom stole pôsobia ako drobné dekorácie.

Linecké cesto má tak veľa možností, že pri jednom recepte sa rozhodne nemusíte zastaviť. Ak vás sklenený efekt zaujal, môžete sa pustiť aj do lineckých košíčkov či iných kreatívnych variácií – linecké sa rýchlo minie v každej podobe.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.