- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Škola varenia : Čo treba v novej kuchyni
Škola varenia : Čo treba v novej kuchyni
reklama:
Keď sa práve chystáte zariaďovať si kuchyňu,
okrem nábytku a spotrebičov budete potrebovať riad a ostatné kuchynské pomôcky.
Samozrejme výber spotrebičov , či už malých alebo veľkých je na vás, chceme vám však poradiť , čo ďalšie je nevyhnutné mať v domácnosti.Pokiaľ si nekúpite sadu hrncov , budete potrebovať takúto základnú zostavu:
Hrnce:
- 4 – litrový hrniec s pokrievkou na varenie polievky
- 2 – litrový hlboký hrniec s pokrievkou
- litrový hlboký hrniec
- 4 – litrový plytký hrniec s pokrievkou
- 3 – litrový hrniec s pokrievkou hlboký aj plytký
- litrový plytký hrniec s pokrievkou
Panvice:
- väčšiu panvicu teflónovú
- menšiu panvicu (na praženicu a palacinky)
- panvicu na volské oko
- pekáč na pečenie v rúre
Ďalšie drobné riady a kuchynské pomôcky:
- Väčšie cedidlo na cestoviny
- menšie cedidlo
- 2 naberačky
- 4 varechy
- lopatku na obracanie jedla
- vidličku na mäso
- lievik
- štvorboké strúhadlo
- krájač na vajcia aj na zemiaky
- lopárik na halušky
- otvárač na fľaše aj na konzervy
- mlynček na mäso mak a orechy
- dosku na krájanie mäsa
- 2 menšie lopáriky
- dosku a valček na prípravu cestovín
- sadu nožov
- sadu tanierov a pohárov
- sadu príborov
- misu na polievku
- 2 väčšie misy
- tĺčik na mäso
Malé kuchynské pomôcky:
- škrabka na zemiaky a zeleninu
- lis na cesnak
- metlička na šľahanie
- veľké kliešte na obracanie mäsa
reklama: