Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skúste vynikajúcu, zároveň ľahkú a zdravú bábovku

Skúste vynikajúcu, zároveň ľahkú a zdravú bábovku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Skúste vynikajúcu, zároveň ľahkú a zdravú bábovku Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Prichádzajú Vianoce a s nimi doba sladkostí všetkého druhu. Ešte než naplno vypukne maškrtenie cukroviniek, prinášame recept na odľahčenú, zdravú bábovku. Chuť pritom rozhodne netrpí, naopak si vás táto vynikajúca bábovka s mrkvou a mandľami získa.

Pečenie sladkého dezertu a hlavne následná konzumácia sú obľúbeným rituálom v mnohých domácnostiach. Niekedy je ale domáce pečenie trošku boj medzi tým, čo je dobré, a tým, čo je zdravé. My prinášame recept, pri ktorom nemusíte robiť kompromisy – skúste vynikajúcu mandľovo-mrkvovú bábovku. Tá vaše zažívanie rozhodne nezaťaží, ale navyše vás očarí svojou ľahkou, pritom šťavnatou konzistenciou, prirodzene sladkou, ľahko pikantnou chuťou a lahodnou vôňou.

Ľahká aj vláčna bábovka s mandľami a mrkvou

Na bábovku budete potrebovať nasledujúce suroviny: 2 stredne veľké mrkvy, 160 g cukru krupice, 4 vajcia, 120 g mandlí, 120 g hladkej, najlepšie celozrnnej múky, ½ prášku do pečiva, ½ lyžičky mletej škorice, štipku mletého muškátového oriešku..

Mandle môžete kúpiť už mleté, prípadne si doma na elektrickom strúhadle sami namlieť lúpané mandle, alebo môžete kúpiť mandle v šupke, doma ich spariť, olúpať a namlieť. Pokiaľ kúpite mandle už namleté, budete to mať prakticky bez práce, pokiaľ si budete mandle mlieť sami, odmenou za trochu práce navyše vám bude čerstvo pripravený produkt. Mrkva oškrabte, umyte a nastrúhajte najemno. Múku môžete použiť bežnú hladkú, avšak celozrnná dá cestu okrem zdravotných benefitov v podobe vyššej dávky vlákniny a živín aj extra porciu príjemnej vláčnosti.

Príprava je jednoduchá

Z cukru a žĺtkov ušľahajte penu, do nej vmiešajte nastrúhanú mrkvu. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a tiež ho opatrne vmiešajte do vaječno-mrkvovej hmoty. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a namletými mandľami a pridajte tamtiež. Na záver pridajte a vmiešajte korenie.

Bábovkovú formu vymažte tukom a vysypte hrubou múkou, nalejte cesto a pečte v rúre predhriatej na 170 °C zhruba ¾ hodiny. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť vo forme, až potom ju vyklopte. Môžete ešte pocukrovať, ale nie je to nutné. Garantujeme vám, že táto svieža a ľahká bábovka sa na mise dlho neohreje.

Zdroj: www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.