Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Skvelé jedlo za 15 minút? Pripravte si vynikajúci šalát z bielej fazule

Pripravte si vynikajúci šalát z bielej fazule
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Skvelé jedlo za 15 minút? Pripravte si vynikajúci šalát z bielej fazule Foto: www.freepik.com
reklama:

Tento recept na fazuľový šalát s tuniakom a citrusovou zálievkou si zamilujete – je rýchly, jednoduchý, zdravý a môžete si ho vyladiť presne podľa svojej chuti.

Biele fazuľa cannellini sú veľmi populárne v talianskej kuchyni. Majú krémovú konzistenciu, jemnú chuť s orieškovými tónmi a široké kulinárske využitie. Skvele chutia v zeleninových šalátoch, dusených zmesiach, ako príloha k mäsu, v kombinácii s cestovinami a tiež v polievkach – stretnúť sa s nimi môžete napríklad v recepte na slávnu toskánsku polievku minestrone. Okrem skvelej chuti sa môžu pochváliť aj vysokou výživovou hodnotou. Sú bohaté na rastlinné bielkoviny, komplexné sacharidy a vlákninu, vďaka čomu dodajú telu energiu a zasýtia vás na dlhú dobu. Okrem toho obsahujú aj vitamíny skupiny B a tiež draslík, horčík, vápnik, zinok a železo.

Fazuľový šalát s tuniakom je veľmi obľúbený v Španielsku. Pozrite sa, ako sa pripravuje:

Ľahko a rýchlo

Fazuľu cannellini bežne zoženiete v supermarkete a obchodoch so zdravou výživou. Vybrať si môžete variant v konzerve, ktorý oceníte v prípadoch, keď vás tlačí čas. Suché fazule majú o niečo jemnejšiu chuť, ale treba ich nechať minimálne 8 hodín namáčať vo vode a potom uvariť domäkka, čo zaberie zhruba 40 minút.

Šalát z bielych fazule so zeleninou a tuniakom

Čas prípravy: 15 minút

Ingrediencie:

400 g fazule z konzervy
1 červená cibuľa
1 žltá paprika
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
hrsť hladkolisté petržlenu
hrsť rukoly
200 g tuniaka vo vlastnej šťave

Na zálievku:

5 lyžíc olivového oleja
3 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice pomarančovej šťavy
soľ, korenie

Príprava:

1) Paradajky a papriku nakrájajte na kocky, červenú cibuľu a petržlen nasekajte nadrobno.

2) V miske prešľahajte olivový olej s citrónovou a pomarančovou šťavou. Dochuťte soľou a korením.

3) Fazuľu zlejte a premiešajte s paradajkami, paprikou, cibuľou, petržlenovou vňaťou a rukolou.

4) Vmiešajte pripravenú zálievku a na záver do šalátu pridajte kúsky tuniaka.

  • 3x tip navyše
  • Namiesto tuniaka môžete použiť vajcia uvarené natvrdo alebo syr feta.
    Zeleninu môžete obmeniť podľa vlastnej chuti – použiť môžete šalátovú uhorku, čierne olivy, zelené fazuľky, valeriánku alebo grilovanú cuketu či baklažán.
    Okrem petržlenu sa do šalátu hodí aj bazalka, jarná cibuľka, pažítka alebo čerstvá majoránka.

Zdroj: www.simplyrecipes.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.