Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skvelé jedlo za 15 minút? Pripravte si vynikajúci šalát z bielej fazule

Pripravte si vynikajúci šalát z bielej fazule
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Skvelé jedlo za 15 minút? Pripravte si vynikajúci šalát z bielej fazule Foto: www.freepik.com
reklama:

Tento recept na fazuľový šalát s tuniakom a citrusovou zálievkou si zamilujete – je rýchly, jednoduchý, zdravý a môžete si ho vyladiť presne podľa svojej chuti.

Biele fazuľa cannellini sú veľmi populárne v talianskej kuchyni. Majú krémovú konzistenciu, jemnú chuť s orieškovými tónmi a široké kulinárske využitie. Skvele chutia v zeleninových šalátoch, dusených zmesiach, ako príloha k mäsu, v kombinácii s cestovinami a tiež v polievkach – stretnúť sa s nimi môžete napríklad v recepte na slávnu toskánsku polievku minestrone. Okrem skvelej chuti sa môžu pochváliť aj vysokou výživovou hodnotou. Sú bohaté na rastlinné bielkoviny, komplexné sacharidy a vlákninu, vďaka čomu dodajú telu energiu a zasýtia vás na dlhú dobu. Okrem toho obsahujú aj vitamíny skupiny B a tiež draslík, horčík, vápnik, zinok a železo.

Fazuľový šalát s tuniakom je veľmi obľúbený v Španielsku. Pozrite sa, ako sa pripravuje:

Ľahko a rýchlo

Fazuľu cannellini bežne zoženiete v supermarkete a obchodoch so zdravou výživou. Vybrať si môžete variant v konzerve, ktorý oceníte v prípadoch, keď vás tlačí čas. Suché fazule majú o niečo jemnejšiu chuť, ale treba ich nechať minimálne 8 hodín namáčať vo vode a potom uvariť domäkka, čo zaberie zhruba 40 minút.

Šalát z bielych fazule so zeleninou a tuniakom

Čas prípravy: 15 minút

Ingrediencie:

400 g fazule z konzervy
1 červená cibuľa
1 žltá paprika
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
hrsť hladkolisté petržlenu
hrsť rukoly
200 g tuniaka vo vlastnej šťave

Na zálievku:

5 lyžíc olivového oleja
3 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice pomarančovej šťavy
soľ, korenie

Príprava:

1) Paradajky a papriku nakrájajte na kocky, červenú cibuľu a petržlen nasekajte nadrobno.

2) V miske prešľahajte olivový olej s citrónovou a pomarančovou šťavou. Dochuťte soľou a korením.

3) Fazuľu zlejte a premiešajte s paradajkami, paprikou, cibuľou, petržlenovou vňaťou a rukolou.

4) Vmiešajte pripravenú zálievku a na záver do šalátu pridajte kúsky tuniaka.

  • 3x tip navyše
  • Namiesto tuniaka môžete použiť vajcia uvarené natvrdo alebo syr feta.
    Zeleninu môžete obmeniť podľa vlastnej chuti – použiť môžete šalátovú uhorku, čierne olivy, zelené fazuľky, valeriánku alebo grilovanú cuketu či baklažán.
    Okrem petržlenu sa do šalátu hodí aj bazalka, jarná cibuľka, pažítka alebo čerstvá majoránka.

Zdroj: www.simplyrecipes.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.