Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladké pečenie: Bábovka s veterníkovou príchuťou vonia po karameli a je krásne vláčna

Bábovka s veterníkovou príchuťou vonia po karameli a je krásne vláčna
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladké pečenie: Bábovka s veterníkovou príchuťou vonia po karameli a je krásne vláčna Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Bábovky si môžeme pripraviť na množstvo spôsobov. Bábovka s veterníkovou príchuťou vonia po karameli a je tak príjemnou zmenou. Pokiaľ milujete karamelový veterník, budete spokojní.

Ako premeniť tradičnú bábovku

Tradičná bábovka je na našich stoloch často. Tvarohová, mramorová, hrnčeková… Čo si pre raz vyskúšať nejakú netradičnú príchuť? Pokiaľ radi chodíte do cukrárne na karamelový veterník, môžete si teraz pripraviť bábovku, ktorá tento známy zákusok veľmi pripomína.

Ako pripraviť karamel
Karamel sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Jeden je takzvaný „suchý variant“, kedy sa cukor rozpúšťa v hrnci alebo hlbokej panvici na platni. Bez miešania! Teplom sa cukor rozpustí do zlatohnedej hmoty. K nej sa potom pridáva buď maslo alebo smotana na šľahanie tak, ako je to uvedené v recepte.
„Mokrá varianta“ spočíva vo vytvorení sirupu z cukru a vody. Keď zmes zahrejete, vznikne práve cukrový sirup, a keď ešte miešate a varíte zmes ďalej, postupne sa voda vyparí, a vznikne jemný karamel.

Ako na bábovku s veterníkovou príchuťou

Pretože táto verzia bábovky je hrnčeková, jedná sa o variant bez váženia.

Na túto bábovku si pripravte: 4 vajcia, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 2 hrnčeky cukru krupice, 1 hrnček oleja a 1 smotanu na šľahanie. Na vymazanie tuk a hrubá múka na vysypanie formy.

Ako na to? Rúru rozpáľte na 160 °C. Pripravte si formu na bábovku. Môžete ju vymazať tukom a vysypať hrubou múkou (variantou je aj strúhanka). Do hrnca nasypte cukor, zapnite sporák a nechajte cukor premeniť na zlatohnedý karamel.

Na sporáku v kastróliku ohrejte šľahačku, aby bola teplá. Vezmite si lyžicu a postupne ju pridávajte do karamelu. Je potrebná opatrnosť, pretože to dosť prská. Miešajte a varte.

Do vysokej misky rozklepnite vajcia, pridajte olej a šľahajte šľahačom do hustej peny. Postupne malým pramienkom za stáleho šľahania prilievajte karamelovú šľahačku. Veľmi dobre prešľahajte a postupne pridajte múku. Do poslednej dávky múky prisypte prášok do pečiva. Všetko dobre premiešajte.

Hotovú zmes nalejte do formy na bábovku a pečte asi trištvrte hodiny vo vopred vyhriatej rúre. Potom do cesta skúste strčiť špajľu. Keď bude suchá, môže von z rúry. Pokiaľ je na špajli ešte trocha cesta, potrebuje ešte chvíľku v rúre.

Zdroj: www.toprecepty.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.