Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šľahačkový veľkonočný baranček: Jemný, nadýchaný a vláčny aj po niekoľkých dňoch

Šľahačkový veľkonočný baranček: Jemný, nadýchaný a vláčny aj po niekoľkých dňoch
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šľahačkový veľkonočný baranček: Jemný, nadýchaný a vláčny aj po niekoľkých dňoch Foto: depositphotos.com
reklama:

Veľká noc si nesie svoju osobitú atmosféru – symboly, vône a chute, ktoré k nej neodmysliteľne patria. Jedným z nich je aj pečený baranček, ktorého miesto na sviatočnom stole je už roky isté. Ak tento rok hľadáte recept, ktorý prekvapí jemnosťou a vláčnosťou, šľahačkový baranček je ideálnou voľbou.

Tento variant je výnimočný najmä tým, že aj po niekoľkých dňoch od upečenia zostáva mäkký a chutný. A navyše, dá sa ľahko prispôsobiť – či už pridáte štipku citrónovej kôry, trošku vanilky, škoricu, orechy alebo hrozienka, výsledok bude vždy stáť za to. Pre milovníkov kakaového cesta možno pripraviť aj mramorovanú verziu – podobne ako pri klasickej bábovke.

Čo budete potrebovať?

Na prípravu jedného barančeka z formy si nachystajte:

  • 300 g polohrubej múky

  • 225 g cukru (môže byť kryštálový)

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 4 celé vajcia

  • 250 ml smotany na šľahanie s obsahom tuku 31–33 %

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • trošku tuku a hrubej múky na formu

Postup prípravy

  1. Vajíčka rozbite do misy, pridajte oba druhy cukru a všetko vyšľahajte do svetlej peny – zmes by mala byť nadýchaná a objemná.

  2. Do vyšľahanej zmesi prilejte smotanu a jemne premiešajte.

  3. Múku si osobitne zmiešajte s práškom do pečiva a potom ju postupne zapracujte do cesta. Všetko dobre premiešajte, aby neostali hrudky.

  4. Formu na barančeka starostlivo vymastite a vysypte hrubou múkou, aby sa hotový koláč dal ľahko vyklopiť.

  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečie sa približne 50 minút – či je hotový, si overíte špajdľou. Ak sa na nej nelepí cesto, máte hotovo.

  6. Po upečení nechajte barančeka chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopte. Nakoniec môžete povrch jemne posypať práškovým cukrom a okolo krku uviazať farebnú stužku ako posledný sviatočný detail.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.