Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Slané pohostenie z lístkového cesta

Zoom_50769.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Lístkové cesto už zachránilo nejednu oslavu.

Výborne sa s ním pracuje a môžeme z neho vykúzliť veľa dobrôt.

Jeho zakúpením si ale prácu značne zjednodušíme.

Práca s hotovým cestom je tak jednoduchá,

že pohostenie z neho môžeme s kľudným svedomím zaradiť do kategórie rýchloviek.

Pri jeho príprave stačí mať pri ruke hladkú múku a pri vaľkaní cesto slabo poprašovať,

aby sa nelepilo na dosku a valček.

Ingrediencie k lístkovému cestu volíme doslova podľa vlastnej chuti,

k nemu sa totiž hodí naozaj skoro všetko.

Čo tak tento rok na Silvestra vyskúšať doma pripravené tyčinky, slimáky, plnené taštičky, slaný závin alebo Minipizzu?

Lístkovo špenátové studničky

Cq5dam.web_.616.462.jpeg

  • mrazené lístkové cesto (môže byť aj chladené)
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 500 g mrazeného špenátu
  • 200 g strúhaného syra
  • jemne nasekaná zelená cibuľka
  • 2 strúčiky cesnku

Predhrejeme si rúru na 200 °C..Lístkové cesto vyvaľkáme..Z cesta vykrajujeme tvary ak ako na linecké koláčiky.

V páre s dierkou uprosted a plný tvar.

Ukladáme hneď na seba var plný preložíme s tvarom s dierkou a

medzi vrstvami potrieme vyšľahaným žĺtkom aby sa nám prilepili k sebe..

Takto poukladané na plechu vyloženom s papierom na pečenie budeme plniť plnkou zo špenátu..

do mixéra si dáme smotanu, okvapkaný špenát na sitku, nastúhaný syr,nasekanú cibuľku a pretlačený cesnak..

Ochutíme korením a soľou a premixujeme..pripravenú zmes dáme do cukrárskeho vrecka a plníme ňou pripravené studničky.

Po naplnení vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút..(dozltista)

Chuťovky s údeným lososom

Chuťovky s lososm

  • 1 lístkové cesto
  • 240 g smotanového syra
  • 1 vajce
  • jemne nasekaná pažítka
  • soľ a mleté čierne korenie
  • citrónová kôra
  • 1 balenie údeného lososaLístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme tvary ktoré ukladáme na pripravený plech vyložený papierom na pečenie.

Cesto potierame vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C v predhratej rúre asi 15 minút..

Jedným zo spôsobov prípravy týchto lososových hamburgerov je aj:

Pred pečením ukladáme dva vykrojené tvary na seba a vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom poprípade ich môžeme po povrchu posypať sézamovým semienkom..

Po upečení a miernom vychladnutí ich opäť rozoberieme.

Krém na plnenie pripravíme zmiešaním smotanového syra a asekanej pažítky..

Dochutíme soľou a korením a potrieme jeden diel cesta.

Preložíme kúskom údeného lososa a prikryjeme druhým dielom cesta..

Samozrejme fantázii sa medze nekladú a zdobenie nemá hraníc..

Nezabudnite špáradlom všetko dobre spojiť..

Nivové kalíšky

Zoom_50769.png

  • lístkové cesto
  • syr s modrou plesňou (Niva,Roquefort)
  • figový džem

Z  pripraveného lístkového cesta vykrajujeme štvorce, ktoré budeme piecť v mini muffinovej forme.

Formu jemne pomastíme a štvorce zľahka pritláčame aj po stranách  aby sa po upečení vytvorili kalíšky ktoré budeme plniť..

Pečieme pri 200°C asi 10 – 15 minút..Dozlatista..Potom vyberieme z rúry a do strudu každého kalíška dáme kúsok pesňového syra..

Prekryjeme malou lyžičkou figového džemu a vložíme na chvíľku do rúry kým sa syr trochu nepustí..

Potom necháme mierne vychladnúť a ešte teplé podávame..

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.