Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami

Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Slaný koláč alebo plnka. Je asi jedno, ako tento recept nazvete. Podstatné je, že je výborný samostatne na desiatu aj ako príloha k pečenému mäsu.

Ingrediencie pre:
1 pekáčik 20 × 25 cm

100 g anglickej slaniny
1 ks cibuľa
2 ks cukety
2 ks mrkvy
100 g čedaru
5 ks vajcia
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička soli
1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
1 lyžica čerstvého tymiánu
2 lyžice listového petržlenu
4 plátky masla

Na vymazanie a vysypanie pekáčika

3 lyžice oleja
1 hrsť strúhanky

Postup
01.

Slaninu nakrájajte na kocky a opekajte ju na panvici, až pustí trochu tuku, nemala by byť úplne chrumkavá. Do panvice pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno (môžete pridať ešte kvapku oleja), osoľte, okoreňte a opečte ju dosklovata. Odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
02.

Dve stredne veľké cukety (asi 20 cm) nastrúhajte na hrubom strúhadle, mladšie kúsky zo záhradky nemusíte lúpať. Vložte ich do sitka, zľahka posoľte a nechajte chvíľu vykvapkať prebytočnú tekutinu.

03.

Pekáčik vymažte olejom, vysypte strúhankou a predhrejte rúru na 170 °C. Do veľkej misy nastrúhajte olúpanú mrkvu a syr. Pridajte odkvapkanú a vyžmýkanú cuketu a cibuľu so slaninou. K zelenine pridajte vajcia, olej, nasekané bylinky, štipku korenia a soľ a dôkladne premiešajte.
04.

Do misy nakoniec preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ešte raz dôkladne premiešajte lyžicou, nech sa všetka múka dobre prevlhčí a kúsky zeleniny sa v ceste rovnomerne rozptýlia. Cesto preložte do pekáča, urovnajte a na povrch rozložte plátky masla.

05.

Pečte v predhriatej rúre 45–50 minút, až povrch spevní a zozlatne. Podávajte so zeleninovým šalátom ako ľahkú večeru alebo k jednoducho upravenému mäsu ako výdatnú prílohu. Tento koláč je vynikajúci teplý hneď po upečení, ale aj vlažný.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.