Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami

Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Slaný koláč alebo plnka. Je asi jedno, ako tento recept nazvete. Podstatné je, že je výborný samostatne na desiatu aj ako príloha k pečenému mäsu.

Ingrediencie pre:
1 pekáčik 20 × 25 cm

100 g anglickej slaniny
1 ks cibuľa
2 ks cukety
2 ks mrkvy
100 g čedaru
5 ks vajcia
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička soli
1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
1 lyžica čerstvého tymiánu
2 lyžice listového petržlenu
4 plátky masla

Na vymazanie a vysypanie pekáčika

3 lyžice oleja
1 hrsť strúhanky

Postup
01.

Slaninu nakrájajte na kocky a opekajte ju na panvici, až pustí trochu tuku, nemala by byť úplne chrumkavá. Do panvice pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno (môžete pridať ešte kvapku oleja), osoľte, okoreňte a opečte ju dosklovata. Odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
02.

Dve stredne veľké cukety (asi 20 cm) nastrúhajte na hrubom strúhadle, mladšie kúsky zo záhradky nemusíte lúpať. Vložte ich do sitka, zľahka posoľte a nechajte chvíľu vykvapkať prebytočnú tekutinu.

03.

Pekáčik vymažte olejom, vysypte strúhankou a predhrejte rúru na 170 °C. Do veľkej misy nastrúhajte olúpanú mrkvu a syr. Pridajte odkvapkanú a vyžmýkanú cuketu a cibuľu so slaninou. K zelenine pridajte vajcia, olej, nasekané bylinky, štipku korenia a soľ a dôkladne premiešajte.
04.

Do misy nakoniec preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ešte raz dôkladne premiešajte lyžicou, nech sa všetka múka dobre prevlhčí a kúsky zeleniny sa v ceste rovnomerne rozptýlia. Cesto preložte do pekáča, urovnajte a na povrch rozložte plátky masla.

05.

Pečte v predhriatej rúre 45–50 minút, až povrch spevní a zozlatne. Podávajte so zeleninovým šalátom ako ľahkú večeru alebo k jednoducho upravenému mäsu ako výdatnú prílohu. Tento koláč je vynikajúci teplý hneď po upečení, ale aj vlažný.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.