Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivky naložené v rume: jednoduchý recept, ktorý ozvláštni zákusky aj zimné večery

Slivky naložené v rume: jednoduchý recept, ktorý ozvláštni zákusky aj zimné večery
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slivky naložené v rume: jednoduchý recept, ktorý ozvláštni zákusky aj zimné večery Foto: depositphotos.com
reklama:

Slivky patria medzi ovocie, ktoré si spájame s koncom leta a začiatkom jesene. Ak si ich chuť nechcete dopriať len krátke obdobie, dá sa to vyriešiť veľmi ľahko – ponorte ich do rumu. Takto spracované ovocie je výborným spestrením koláčov, tort, pudingov alebo len tak na malé maškrtenie.

Rum má schopnosť ovocie konzervovať a zároveň mu dodáva typickú arómu, ktorá pri slivkách vytvára harmonické spojenie. Pre ešte výraznejší výsledok môžete pridať aj voňavé korenie – kúsky škorice, kúsok vanilkového struku či pár klinčekov. Počas niekoľkých týždňov sa chute dokonale prepoja a slivky získajú jemnosť, ktorú oceníte pri každom súste.

Ako si pripraviť slivky v rume

Na tento spôsob nepotrebujete špeciálne zručnosti. Dôležité je použiť zrelé a pevné plody, ktoré sa nerozpadnú. Po zbavení kôstok ich stačí zasypať cukrom a zaliať kvalitným tuzemským rumom. Správne uskladnené vám vydržia niekoľko mesiacov.

Ingrediencie:

  • približne 1 kg sliviek

  • 250 až 500 g cukru (podľa toho, akú sladkosť preferujete)

  • 600 – 800 ml rumu (množstvo upravte podľa veľkosti nádoby)

Postup:

  1. Slivky dôkladne umyte, prekrojte na polovice a vyberte kôstky.

  2. Vkladajte ich do čistých zaváracích pohárov po vrstvách a každú vrstvu posypte cukrom. Ak máte radi korenisté chute, pridajte napríklad škoricu alebo klinčeky.

  3. Zalejte rumom tak, aby boli plody celé ponorené.

  4. Poháre dobre uzavrite a odložte na chladné, tmavé miesto – ideálne do pivnice alebo špajze. Nechajte odležať aspoň 5 týždňov. Ak vydržíte čakať dva mesiace, výsledok bude ešte intenzívnejší.

Tipy na využitie

Slivky naložené v rume si môžete vychutnať len tak samotné, no výborne vyniknú aj v sladkých pohároch so zmrzlinou, ako dekorácia dezertov alebo obalené v čokoláde. Skvelo doplnia bábovky, ovocné koláče a prekvapia aj v omáčkach podávaných k mäsu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.