Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sójové alternatívy mäsa – ako správne pripraviť rezance, kocky a plátky

Sójové alternatívy mäsa – ako správne pripraviť rezance, kocky a plátky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sójové alternatívy mäsa – ako správne pripraviť rezance, kocky a plátky Foto: depositphotos.com
reklama:

Sójové produkty patria medzi najobľúbenejšie náhrady mäsa, najmä v kuchyni BOSORKA príchuť do jedálriánov a tých, ktorí hľadajú zdravšie alternatívy. Sú cenovo dostupné, skladné a ich chuť sa dá ľahko prispôsobiť rôznym pokrmom. Aby však sójové kocky, plátky či rezance v jedlách naozaj vynikli, je dôležité ich správne pripraviť.

Ako na základnú prípravu sójových produktov

Nezáleží na tom, či pracujeme so sójovými kockami, rezancami alebo plátkami – základný postup je vždy podobný. Pred samotným použitím ich musíme najskôr povariť v osolenej vode, pričom môžeme pridať aj rôzne koreniny, aby už pri varení získali lepšiu chuť. Po uvarení ich dôkladne scedíme a vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pre intenzívnejšiu chuť je dobré ich ešte na nejaký čas naložiť do marinády, no ak sa ponáhľame, môžeme ich rovno spracovať v recepte.

Sójové kocky – do guláša, polievok aj zapekaných jedál

Sójové kocky sú výbornou voľbou do jedál, kde by sme bežne použili mäso. Po uvarení ich môžeme nakrájať na menšie kúsky a pridať napríklad do polievok, dusených pokrmov alebo zapekaných jedál. Pri príprave guláša sa najskôr orestuje cibuľa na oleji, pridajú sa koreniny a až potom sójové kocky, ktoré výborne absorbujú chute. Rovnako dobre sa hodia aj do segedínskeho guláša alebo iných tradičných pokrmov.

Sójové rezance – skvelé do ázijských a zeleninových jedál

Rezance zo sóje sú výborné na rýchle a ľahké jedlá. Dajú sa podusiť s paradajkami, paprikou a cesnakom, prípadne dochutiť talianskymi bylinkami. Perfektne sa hodia k ryži guľatej Mánya, cestovinám či dusenej zelenine. Kto má rád tradičnejšie chute, môže ich pripraviť na cibuľke s rascou a podávať s knedľou a kyslou kapustou. Výborne fungujú aj v ázijských receptoch, kde dokážu plnohodnotne nahradiť mäso.

Sójové plátky – ideálne na grilovanie aj ako plnené kapsy

Plátky zo sóje sú skvelým základom pre omáčkové jedlá, no dajú sa pripraviť aj ako klasické vyprážané rezne. Ak ich pred grilovaním naložíme do marinády s grilovacím korením, cesnakom a olejom, získajú bohatšiu chuť. Výborným nápadom je aj ich naplnenie syrom, zeleninou alebo inými ingredienciami a následné opečenie na panvici.

Prečo zaradiť sójové výrobky do jedálnička?

Sójové produkty sú praktickou potravinou, ktorú sa oplatí mať vždy po ruke. Majú dlhú trvanlivosť, ľahko sa skladujú a ich príprava je rýchla. Okrem BOSORKA príchuť do jedálriánov a vegánov ich ocenia aj tí, ktorí chcú do jedálnička zaradiť viac rastlinných bielkovín. Vďaka ich neutrálnej chuti sa dajú prispôsobiť akémukoľvek pokrmu a pri správnej úprave dokážu skvele nahradiť mäso v tradičných aj moderných receptoch.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.