Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šokujúca pravda o mäse v obchodoch: Takto jednoducho zistíte, či kupujete niečo nebezpečné!

Šokujúca pravda o mäse v obchodoch
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šokujúca pravda o mäse v obchodoch Foto: shutterstock.com
reklama:

Ako vybrať čerstvé a kvalitné mäso, ktoré vám nezaťaží zdravie? Verte či nie, nemusí to byť až také zložité, ako si možno myslíte. Stačí pár jednoduchých trikov, ktoré zvládne každý, a vy sa vyhnete nepríjemným prekvapeniam v kuchyni. Dokonca existuje spôsob, ako zistiť čerstvosť mäsa pomocou obyčajného špáradla!

Prečo investovať do kvalitného mäsa?

Aj keď mäso od lokálnych farmárov či priamo od mäsiara môže byť o čosi drahšie, rozhodne sa oplatí doň investovať. Mäso z kvalitného zdroja nielenže chutí lepšie, ale je aj výživnejšie a zdravšie. Nakupovať lacné mäso z bežných obchodov môže mať svoje úskalia – častokrát kvalita zďaleka nedosahuje to, čo vám ponúkne overený predajca. Preto radšej stavte na istotu a vyberajte si mäso starostlivo.

Jednoduchý trik na overenie kvality mäsa

Neviete, či je mäso, ktoré máte v chladničke, stále dobré? Skúste tento jednoduchý test. Stačí na mäso jemne zatlačiť prstom. Ak sa po stlačení vráti do pôvodného tvaru, je to dobrý signál. Potom vyskúšajte trik so špáradlom – odrežte malý kúsok mäsa, napichnite ho na špáradlo a opáľte ho nad plameňom. Ak mäso vydáva príjemnú vôňu, podobnú pečenému mäsu, môžete si byť istí, že je čerstvé a bezpečné na konzumáciu.

Kedy by ste mäso mali okamžite vyhodiť?

Ak mäso zapácha, rozhodne ho nekonzumujte. Zápach sa často objaví až pri varení, preto je spomenutý trik so špáradlom užitočný. V prípade, že mäso mení farbu na zelenkastú či modrastú alebo je lepkavé na dotyk, znamená to, že sa už začalo kaziť. V takom prípade je najlepšie ho vyhodiť, aj keby ste neradi plytvali. Šetrenie na pokazenom mäse vás môže stáť vážne zdravotné problémy.

Neriskujte svoje zdravie a vyhýbajte sa mäsu, ktoré vykazuje známky znehodnotenia. Nikdy sa neoplatí šetriť na kvalite, keď ide o zdravie vašej rodiny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.