Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Solamyl – zemiakový škrob s množstvom využití

Solamyl – zemiakový škrob s množstvom využití
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Solamyl – zemiakový škrob s množstvom využití Foto: depositphotos.com
reklama:

Solamyl je označenie pre čistý zemiakový škrob, ktorý si svoje miesto našiel nielen v slovenskej kuchyni, ale aj v medzinárodných receptoch. Je bezlepkový, takže je vhodný aj pre ľudí, ktorí sa musia múke vyhýbať.

Po uvarení vytvára škrob jemný, hladký a priesvitný gél, čo je veľký rozdiel oproti klasickej múke, ktorá zanecháva jedlo skôr zakalené a ťažšie. Vďaka tejto vlastnosti sa hodí na nespočetné množstvo receptov. A nielen to – praktické využitie môže nájsť aj pri domácich prácach, napríklad pri čistení skiel alebo riadu.

Ako sa dá využiť v kuchyni?

  • Zahusťovanie jedál
    Stačí malé množstvo, aby polievka, omáčka či marináda získala ideálnu konzistenciu. V ázijskej kuchyni sa používa takmer neustále – mäso obalené v jemnom škrobe po opečení zostane šťavnaté a krehké.

  • Spojivo v mäsových pokrmoch
    Karbanátky, sekaná alebo iné mleté zmesi lepšie držia tvar, keď namiesto strúhanky použijeme trochu škrobu.

  • Sladké pečenie a dezerty
    Solamyl je nenahraditeľný pri príprave pudingov, ovocných rozvarov či jemných krémov. Do snehu z bielkov sa pridáva pre stabilitu a chrumkavosť – vďaka tomu sa podaria snehové pusinky či kokosky. Časť múky v koláčoch možno pokojne nahradiť škrobom, aby bolo cesto ľahšie a nadýchanejšie.

  • Možné náhrady
    Ak Solamyl po ruke nemáme, dobre poslúži kukuričný škrob, ryžová múka alebo aj obyčajný pudingový prášok. Všetky tieto suroviny pomôžu zjemniť koláče a zahustiť rôzne náplne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.