Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špaldové minivianočky

Špaldové minivianočky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špaldové minivianočky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

K sviatkom patrí neodmysliteľne aj vianočka. Vyskúšajte ju zo špaldovej múky, ktorá jej dodá jemnú orieškovú chuť. V minivariante (asi 20 cm) ich navyše môžete použiť aj ako jedlý darček od srdca.

Ingrediencie pre:
3 vianočky
Cesto

500 g špaldová múka
2 ks žĺtkov
250 ml mlieka
100 g masla
50 g cukru múčka
2 balíčky vanilkového cukru
1 hrsť sušených brusníc
1 hrsť vlašských orechov
1 kocka čerstvého droždia
1 lyžička citrónovej kôry

Na dohotovenie

3 lyžice mandľových lupienkov
1 ks žĺtkov
1 lyžica mlieka

Postup
01.

Mlieko zohrejte tak, aby bolo vlažné. Rozdrobte doň droždie a pridajte po lyžičke múky a cukru. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások.
02.

Medzitým do misy nasypte múku a pridajte citrónovú kôru, práškový a vanilkový cukor. Premiešajte a pridajte na kúsky nakrájané zmäknuté maslo.
03.

Nakoniec do misy nalejte vzídený kvások. Všetko dôkladne prepracujte, až vznikne cesto bez hrudiek. Potom do neho zapracujte ešte orechy a brusnice. Brusnice môžete predtým nakrájať na menšie kúsky.

04.

Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinku alebo kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom ho rozdeľte na 3 diely.
05.

Každý diel potom ešte rozdeľte na 9 kúskov. Z každého vyvaľkajte rezancu. Najskôr upleťte vrkoč zo 4 dielikov, potom z troch a nakoniec pridajte navrch vianočky zapletené dva dieliky. Takto pripravte 3 vianočky.
06.

Žĺtok rozšľahajte s mliekom. Potrite vianočky pomocou mašlovačky a nakoniec ich posypte mandľami. Pečte ich 25 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Po upečení ich pocukrujte. Ak ich chcete darovať, obviažte ich ozdobnou stužkou.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.