Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špaldové minivianočky

Špaldové minivianočky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špaldové minivianočky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

K sviatkom patrí neodmysliteľne aj vianočka. Vyskúšajte ju zo špaldovej múky, ktorá jej dodá jemnú orieškovú chuť. V minivariante (asi 20 cm) ich navyše môžete použiť aj ako jedlý darček od srdca.

Ingrediencie pre:
3 vianočky
Cesto

500 g špaldová múka
2 ks žĺtkov
250 ml mlieka
100 g masla
50 g cukru múčka
2 balíčky vanilkového cukru
1 hrsť sušených brusníc
1 hrsť vlašských orechov
1 kocka čerstvého droždia
1 lyžička citrónovej kôry

Na dohotovenie

3 lyžice mandľových lupienkov
1 ks žĺtkov
1 lyžica mlieka

Postup
01.

Mlieko zohrejte tak, aby bolo vlažné. Rozdrobte doň droždie a pridajte po lyžičke múky a cukru. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások.
02.

Medzitým do misy nasypte múku a pridajte citrónovú kôru, práškový a vanilkový cukor. Premiešajte a pridajte na kúsky nakrájané zmäknuté maslo.
03.

Nakoniec do misy nalejte vzídený kvások. Všetko dôkladne prepracujte, až vznikne cesto bez hrudiek. Potom do neho zapracujte ešte orechy a brusnice. Brusnice môžete predtým nakrájať na menšie kúsky.

04.

Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinku alebo kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom ho rozdeľte na 3 diely.
05.

Každý diel potom ešte rozdeľte na 9 kúskov. Z každého vyvaľkajte rezancu. Najskôr upleťte vrkoč zo 4 dielikov, potom z troch a nakoniec pridajte navrch vianočky zapletené dva dieliky. Takto pripravte 3 vianočky.
06.

Žĺtok rozšľahajte s mliekom. Potrite vianočky pomocou mašlovačky a nakoniec ich posypte mandľami. Pečte ich 25 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Po upečení ich pocukrujte. Ak ich chcete darovať, obviažte ich ozdobnou stužkou.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.