Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špenátové vafle s vajíčkom

Špenátové vafle s vajíčkom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špenátové vafle s vajíčkom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Privolajte si jar lahodnými vafľami plnými špenátu, syra a vajec.

Ingrediencie pre:
2 porcie
Na vafle:

100 g baby špenátu
2 ks vajcia
160 g hladkej špaldovej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
30 g parmezánu
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
100 g mlieka
5 g soli a korenia
1 lyžica olivového oleja

Postup
01.

Špenát, vajcia, múku, kypriaci prášok, pokrájaný syr, cesnak, mlieko, malú lyžičku soli a dosť čerstvo mletého korenia vložte do mixéra a rozmixujte úplne dohladka.

02.

Vaflovač postriekajte alebo potrite olejom, dobre rozohrejte, na každú platničku nalejte 2 plné lyžice cesta a pečte asi dve minúty. Rovnako postupujte so zvyškom cesta, vystačí na 8 menších vaflí.

03.

Podávajte len tak, s gréckym jogurtom ochuteným bylinkami a cesnakom, vyprážaným alebo strateným vajcom, pažítkou, čerstvou jarnou zeleninou alebo kyslou smotanou a údeným lososom.

Tip

Pokiaľ nemáte vaflovač, z cesta upečte lievančeky. Použiť môžete aj klasický sendvičovač.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.