Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Starý neznámy spôsob, ako pripraviť dokonalé miešané vajíčka. Takú pochúťku ste ešte neochutnali

miešané vajíčka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
miešané vajíčka Foto: depositphotos.com
reklama:

Miešané vajíčka vie pripraviť takmer každý, ale len málokto dokáže dosiahnuť tú pravú, krémovú konzistenciu, ktorá sa rozpúšťa na jazyku. Ako teda pripraviť miešané vajcia, ktoré budú skutočným kulinárskym zážitkom?

Potrebné suroviny:

  • vajcia
  • maslo (prípadne olivový olej)
  • soľ

Dôležitým predpokladom úspechu je použiť kvalitnú nepriľnavú panvicu a silikónovú stierku, ktorá nám umožní precízne miešať vajíčka bez poškodenia ich jemnej štruktúry.

Ako na to krok za krokom

Najprv rozbijeme vajcia do misky a pridáme štipku soli. Následne ich miešame vidličkou, kým nevytvoríme jednotnú zmes, podobne ako pri príprave obalovaného mäsa. Potom vajíčka necháme pár minút odpočívať, ideálne 5-10 minút. Táto pauza umožňuje soli začať pôsobiť na bielkoviny, čím sa vajíčka stanú jemnejšími a nadýchanejšími.

Na panvici si medzičasom rozpustíme maslo, prípadne použijeme ľahký olivový olej, ktorý dodá jemný nádych ovocia.

Tajomstvo spočíva v nízkej teplote

Ak budete vajcia pripravovať na vysokej teplote, stanú sa suché a tuhé. Aby ste dosiahli tú správnu konzistenciu, udržiavajte panvicu na miernom plameni, teda na približne štvrtinovom alebo tretinovom výkone sporáka.

Správna technika miešania vajíčok

Keď nalejete vajcia na rozohriatu panvicu, začnite ich stierkou krúživým pohybom jemne miešať, najmä popri okrajoch panvice. Tento proces by mal byť plynulý a neprerušovaný. Akonáhle zmes začne hustnúť, prejdite na dlhšie, rovné ťahy cez celú panvicu. Keď vajíčka dosiahnu konzistenciu, ktorá je ešte mierne vlhká, ale už sa drží pokope, panvicu odstavte – zvyškové teplo vajíčka dokončí a dodá im finálnu jemnosť.

Tipy na servírovanie miešaných vajíčok

  • Na chrumkavom toastovom chlebe alebo domácom kváskovom chlebe, posypané jemne nasekanou pažítkou.
  • S kôprom – pridajte ho na konci varenia, aby prevoňal celé jedlo.
  • So syrom – po dovaření zamiešajte do vajíčok nastrúhaný kozí syr alebo čedar pre bohatšiu chuť.
  • So slaninou alebo kúskami klobásy pre milovníkov mäsa.
  • S údeným lososom a čerstvým kôprom – vajíčka naaranžujte na tanier a ozdobte ich lososom a bylinkami.
  • Ako náplň do tortilly alebo pita chleba.
  • Na hrianke s avokádovou pastou pre zdravšiu verziu.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.