Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Študentské langoše: Skvelá večera, keď máte hlboko do vrecka

langoš
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
langoš Foto: depositphotos.com
reklama:

Máte chuť na niečo rýchle a chutné, ale vaša chladnička aj peňaženka sú takmer prázdne? Potom by ste mali vyskúšať jednoduché študentské langoše. Niekoľko základných surovín a o chvíľu máte hotovú lahôdku, ktorú si každý obľúbi.

Čo potrebujete?

Množstvo prísad si prispôsobte podľa toho, koľko porcií plánujete pripraviť.

  • staršie žemle
  • vajcia
  • olej na smaženie
  • kečup
  • cesnak
  • strúhaný syr
  • soľ

Ako na langoše zo žemlí

Vajcia rozšľaháme s trochou soli v hlbšej miske. Na panvici zahrejeme väčšie množstvo oleja. Žemle rozkrojíme na polovice a každú časť namočíme do osolených vajec. Keď je olej horúci, žemle na ňom opečieme z oboch strán, kým nie sú krásne zlatisté a chrumkavé.

Kečup si pripravíme v malej miske spolu s pretlačeným cesnakom, podľa chuti môžeme pridať aj trochu soli. Týmto kečupovým dipom potom potrieme ešte horúce langoše a posypeme strúhaným syrom. Takto pripravené langoše sú chutné, rýchle a cenovo dostupné.

Klasické domáce langoše

Ak však túžite po skutočných domácich langošoch, ktoré sú nadýchané a jemné, môžete si ich pripraviť sami.

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vlažného mlieka
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky cukru
  • 1 kocka droždia

Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie. Necháme kvások asi 5 minút pracovať na teplom mieste, aby sa aktivoval. Preosiatu múku nasypeme do väčšej misy, pridáme štipku soli a nakoniec kvások. Pomocou mixéra alebo rukami vypracujeme cesto, čo môže trvať 3-5 minút, ak používate mixér, alebo dlhšie, ak miesite ručne. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť približne 30 minút.

Keď cesto vykysne, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a pohárom vykrojíme väčšie kruhy. Tie necháme ešte 10 minút podkysnúť. Medzitým si pripravíme dostatok horúceho oleja na smaženie – ak máte fritézu, je ideálna na tento účel. Nakysnuté cesto natiahneme do strán, aby sme získali požadovaný tvar, a smažíme ho v horúcom oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Hotové langoše vyberáme na papierové utierky, aby sme odsali nadbytočný tuk.

Langose môžete dochutiť presne podľa svojich predstáv – či už s cesnakom, kečupom, strúhaným syrom, tatarkou, alebo pre sladkú verziu s džemom či nutellou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.