Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Študentské langoše: Skvelá večera, keď máte hlboko do vrecka

langoš
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
langoš Foto: depositphotos.com
reklama:

Máte chuť na niečo rýchle a chutné, ale vaša chladnička aj peňaženka sú takmer prázdne? Potom by ste mali vyskúšať jednoduché študentské langoše. Niekoľko základných surovín a o chvíľu máte hotovú lahôdku, ktorú si každý obľúbi.

Čo potrebujete?

Množstvo prísad si prispôsobte podľa toho, koľko porcií plánujete pripraviť.

  • staršie žemle
  • vajcia
  • olej na smaženie
  • kečup
  • cesnak
  • strúhaný syr
  • soľ

Ako na langoše zo žemlí

Vajcia rozšľaháme s trochou soli v hlbšej miske. Na panvici zahrejeme väčšie množstvo oleja. Žemle rozkrojíme na polovice a každú časť namočíme do osolených vajec. Keď je olej horúci, žemle na ňom opečieme z oboch strán, kým nie sú krásne zlatisté a chrumkavé.

Kečup si pripravíme v malej miske spolu s pretlačeným cesnakom, podľa chuti môžeme pridať aj trochu soli. Týmto kečupovým dipom potom potrieme ešte horúce langoše a posypeme strúhaným syrom. Takto pripravené langoše sú chutné, rýchle a cenovo dostupné.

Klasické domáce langoše

Ak však túžite po skutočných domácich langošoch, ktoré sú nadýchané a jemné, môžete si ich pripraviť sami.

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vlažného mlieka
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky cukru
  • 1 kocka droždia

Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie. Necháme kvások asi 5 minút pracovať na teplom mieste, aby sa aktivoval. Preosiatu múku nasypeme do väčšej misy, pridáme štipku soli a nakoniec kvások. Pomocou mixéra alebo rukami vypracujeme cesto, čo môže trvať 3-5 minút, ak používate mixér, alebo dlhšie, ak miesite ručne. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť približne 30 minút.

Keď cesto vykysne, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a pohárom vykrojíme väčšie kruhy. Tie necháme ešte 10 minút podkysnúť. Medzitým si pripravíme dostatok horúceho oleja na smaženie – ak máte fritézu, je ideálna na tento účel. Nakysnuté cesto natiahneme do strán, aby sme získali požadovaný tvar, a smažíme ho v horúcom oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Hotové langoše vyberáme na papierové utierky, aby sme odsali nadbytočný tuk.

Langose môžete dochutiť presne podľa svojich predstáv – či už s cesnakom, kečupom, strúhaným syrom, tatarkou, alebo pre sladkú verziu s džemom či nutellou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.