Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tajomstvo dokonalého trojobalu: 5 trikov, ktoré premenia obyčajný rezeň na lahôdku

Tajomstvo dokonalého trojobalu: 5 trikov, ktoré premenia obyčajný rezeň na lahôdku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tajomstvo dokonalého trojobalu: 5 trikov, ktoré premenia obyčajný rezeň na lahôdku Foto: depositphotos.com
reklama:

Mäso, zelenina či syr – všetky tieto suroviny sa po obalení v klasickom trojobale menia na jedlo, ktoré má nezameniteľnú chuť a lákavo chrumkavú kôrku. Možno si myslíte, že na takomto postupe nie je čo meniť. Pravdou však je, že aj tradičný trojobal sa dá pripraviť tak, aby bol ešte lepší než ste zvyknutí.

Vyprážané jedlá patria medzi tie, po ktorých siahame najradšej – doma aj v reštauráciách. A pritom je recept v zásade jednoduchý: múka, vajce, strúhanka. Stačí ich správne použiť a vznikne jedlo, ktoré zmizne z taniera rýchlejšie, než stihnete pripraviť prílohu. Ak však chcete dosiahnuť naozaj krehkú a rovnomernú kôrku, oplatí sa poznať niekoľko nenápadných trikov.

Čo spraví rozdiel pri príprave trojobalu

Kľúčom k úspechu sú malé detaily, ktoré bežne prehliadneme. Strúhanka by mala byť jemná a rovnomerne namletá – ak si ju robíte doma, oplatí sa ju ešte preosiať. Zbavíte sa tak tvrdších kúskov, ktoré by sa pri vyprážaní pripaľovali.

Poradie obaľovania je vždy rovnaké a nemali by ste ho meniť: najskôr múka, potom vajce a nakoniec strúhanka.

Päť pravidiel pre chrumkavý výsledok:

  1. Použite polohrubú múku – s hladkou sa obaľovanie ťahá a výsledok býva hutný. Polohrubá dodá cestu nadýchanosť.

  2. Nesolte vajcia ani strúhanku – soľ sa pridáva len k samotnej surovine, inak by vajce zbytočne zredlo.

  3. Rozšľahajte vajcia len zľahka – ak budú príliš tekuté, obal nebude držať.

  4. Smažte vždy v dostatočne rozpálenom oleji – studený tuk sa vsiakne a jedlo ostane mastné.

  5. Dajte rezne dopiecť do rúry – ak chcete, aby zostali šťavnaté, vložte ich po vypražení na rošt a pečte ešte asi 20 minút pri 120 °C. Tuk stečie na plech a kôrka zostane krásne chrumkavá.

Ako pripraviť syr bez nepríjemných prekvapení

Vyprážaný syr – alebo ľudovo „smažák“ – je jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré si spájame s domácou kuchyňou aj s krčmovou klasikou. Problém nastáva vtedy, keď sa syr počas smaženia roztečie a v panvici ostane len prázdna kôrka.

Ako tomu predísť? V profesionálnych kuchyniach sa používa trik, kedy sa syr obaľuje v troch krokoch: najskôr v múke, potom vo vajci a napokon v zmesi múky a strúhanky. Ďalšou osvedčenou možnosťou je dvojité obaľovanie – syr prejde klasickým trojobalom a následne sa celý postup zopakuje. Tak vznikne hrubšia vrstva, ktorá syr počas vyprážania udrží vo vnútri.

Vďaka týmto jednoduchým zásadám dosiahnete, že vaše rezne, zelenina či syr budú nielen krásne zlatisté, ale aj lahodné a šťavnaté.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.