Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Talianska citrónová marmeláda: sladko-svieža dobrota, ktorú si budete strážiť ako poklad

Talianska citrónová marmeláda: sladko-svieža dobrota, ktorú si budete strážiť ako poklad
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Talianska citrónová marmeláda: sladko-svieža dobrota, ktorú si budete strážiť ako poklad Foto: depositphotos.com
reklama:

Máte pocit, že vaše raňajky by potrebovali trochu iskry? Zabudnite na obyčajný toast s maslom. Doprajte si domácu citrónovú marmeládu inšpirovanú Talianskom – sviežu, voňavú a tak lahodnú, že ju možno ani nebudete chcieť s nikým zdieľať.

Bežné džemy z obchodu sa jej jednoducho nevyrovnajú. Tento recept v sebe nesie vôňu Stredomoria – jemne kyslastú, sladkú a plnú vitamínu C. A čo je na tom najlepšie? Potrebujete iba pár surovín, trochu trpezlivosti a výsledkom je džem, ktorý sa hodí na chlieb, do koláča aj do krémového dezertu.

Ako si Taliani vychutnávajú citrónovú marmeládu

Pre Talianov je marmeláda z citrónov súčasťou životného štýlu. Natierajú si ju na čerstvý domáci chlieb, servírujú ju s espressom, alebo ju doplnia lyžičkou mascarpone po nedeľnom obede. V južných regiónoch je obľúbenou ingredienciou v koláčoch ako crostata al limone a často sa mieša aj s jogurtom, keď si chcú dopriať rýchle a ľahké raňajky. Často ju pripravujú aj ako dar – zabalenú v plátne, ozdobenú motívom citrónov z Amalfi.

Recept na domácu citrónovú marmeládu

Čo budete potrebovať

  • 4 väčšie citróny

  • 2 šálky cukru

  • 1 šálku vody

  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy

  1. Citróny dobre umyte, osušte a nastrúhajte kôru. Potom ich odšťavte a vyberte všetky kôstky.

  2. Do hrnca vložte šťavu, kôru, cukor a vodu. Miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí.

  3. Priveďte zmes k varu, potom stíšte plameň a varte 30 až 40 minút, občas premiešajte. Počas varenia začne hustnúť a meniť sa na voňavú marmeládu.

  4. Skúšku spravíte tak, že na studený tanier kvapnete trošku marmelády – ak stuhne, je hotová. Ak je ešte riedka, povarte ju pár minút navyše.

  5. Ešte horúcu marmeládu nalejte do pripravených sterilizovaných pohárov, pevne uzavrite a nechajte vychladnúť.

Prečo sa oplatí pripraviť si ju doma?

Domáca citrónová marmeláda nie je len sladký doplnok k pečivu. Je to zároveň zdroj vitamínov, ktorý podporí imunitu, rozvonia celý byt a na stole pôsobí luxusne aj pri obyčajných raňajkách. Navyše – neobsahuje konzervanty ani zbytočné prísady, iba čistú chuť citrónov doplnenú trochou sladkosti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.