Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicová kapusta: jemná, sladká a prekvapivo jednoduchá alternatíva k tej klasickej

Tekvicová kapusta: jemná, sladká a prekvapivo jednoduchá alternatíva k tej klasickej
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicová kapusta: jemná, sladká a prekvapivo jednoduchá alternatíva k tej klasickej Foto: depositphotos.com
reklama:

Nie každému vyhovuje tradičná kyslá kapusta – býva príliš výrazná, štiplavá či ťažká na žalúdok.

Ak však hľadáte ľahšiu a pritom chuťovo zaujímavú alternatívu, skúste kapustu z tekvice. Najlepšie sa na ňu hodí hokkaido, ktoré sa v kuchyni správa ako zázrak – má plnú, mierne orieškovú chuť, krásnu farbu a netreba ho ani šúpať.

Prečo vyskúšať tekvicovú kapustu

Na rozdiel od klasickej hlávkovej kapusty je tá z tekvice jemnejšia, sladšia a nenadúva. Hodí sa k mäsu, ku knedlíkom, aj ako príloha k pečeným zemiakom. Navyše sa pripravuje rýchlo a bez dlhého dusenia – ideálne riešenie pre tých, ktorí nemajú v kuchyni času nazvyš.

Ak doma nemáte hokkaido, výborne poslúži aj cuketa, maslová alebo špagetová tekvica. Výsledok vás možno prekvapí – chuť je jemná, svieža a prirodzene sladkastá.

Postup prípravy krok za krokom

  1. Tekvicu dobre umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Nastrúhajte ju nahrubo – ideálne na strúhadle, ktoré robí tenké pásiky (julienne). Šupka sa dá nechať, pri hokkaide krásne zmäkne.
  2. Na masti alebo oleji si opečte nadrobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Keď začne voňať, prisypte trochu drvenej rasce – tá dodá jedlu klasický „kapustový“ podtón.
  3. Pridajte tekvicu, osoľte, okoreňte, pridajte štipku cukru alebo lyžičku javorového sirupu a miešajte, kým sa nezačne dusiť vo vlastnej šťave.
  4. Po chvíli odparte prebytočnú tekutinu a dochuťte malým množstvom jablčného alebo vínneho octu. Ak máte radi sviežejšie chute, pridajte aj nastrúhané jablko, trocha kôpru alebo štipku chilli.

Tipy, ako ju podávať

Tekvicová kapusta výborne ladí s kačacími stehnami či marinovaným králikom, ale zvládne aj úplne samostatne – napríklad ako zeleninová príloha k ryži guľatej Mánya či zemiakom. Jej jemná a sladkastá chuť poteší aj tých, ktorí klasickú kapustu bežne neobľubujú.

Ak túžite po ľahšej, farebnejšej a jemnejšej verzii tradičného pokrmu, tekvicová kapusta je výbornou voľbou. Pripraví sa rýchlo, chutí výborne a navyše krásne rozvonia celú kuchyňu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.