Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicové lievance vám budú miznúť pod rukami. Skúste ich nasladko aj naslano

Tekvicové lievance vám budú miznúť pod rukami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicové lievance vám budú miznúť pod rukami. Skúste ich nasladko aj naslano Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Inšpirácia na recepty z tekvice nie je nikdy dosť a v týchto lievancoch jej to obzvlášť pristane. Určite vyskúšajte slanú aj sladkú variantu – obe chutia výborne.

Jednou z najväčších predností tekvíc je ich všestranné využitie. S nadsádzkou možno povedať, že ich s trochou fantázie môžeme napchať kamkoľvek – od polievok, cez mäsové jedlá až po dezerty alebo pečivo. A pristane im to aj v lievancoch. Sladkú verziu oceníte na raňajky – skvele chutí v kombinácii s jogurtom, tvarohom, javorovým sirupom, medom, ovocím aj orechmi.

Slaný variant sa zase uplatní ako príloha k polievkam, šalátom alebo duseným mäsovým a zeleninovým zmesiam. Príprava lievancov je navyše veľmi jednoduchá a môžete do nej zapojiť aj deti, ktoré bude práca s oranžovým cestom baviť.

Ako na tekvicové lievance? V tomto videu nájdete postup krok za krokom:

Čo budete potrebovať?

Okrem klasických ingrediencií, ako je múka, vajcia, kypriaci prášok a mlieko, tento recept vyžaduje tekvicové pyré. To sa dá pripraviť dvoma spôsobmi – tekvicu môžete nakrájať na kocky, uvariť domäkka vo vode a potom rozmixovať. Druhou možnosťou je pripraviť pyré z pečenej tekvice, ktorého výhodou je výraznejšia chuť.

O dochutenie sladkých lievancov sa skvele postará škorica, použiť ale môžete aj vanilku alebo perníkové korenie. Pokojne do nich postrúhajte aj jablko alebo hrušku. V slanej verzii použite strúhaný syr, bylinky, cesnak, provensálske korenie alebo napríklad chilli.

Sladké tekvicové lievance so škoricou

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie:

200 g hladkej múky
200 g tekvicového pyré
2 vajcia
350 ml mlieka
50 ml bieleho jogurtu
20 g vanilkového cukru
1 lyžička kypriaceho prášku
1 lyžička škorice
olej na vyprážanie

Príprava:

1) V miske prešľahajte vajcia s mliekom, jogurtom a vanilkovým cukrom.

2) Múku premiešajte s kypriacim práškom a škoricou a pridajte k tekutej zmesi.

3) Nakoniec vmiešajte vychladnuté tekvicové pyré.

4) Cesto lyžicou nalejte na rozohriatu panvicu (alebo lievanečník) potretú olejom a smažte lievančeky z oboch strán dozlatista.

Slané tekvicové lievance so syrom a bylinkovým maslom

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie:

250 g hladkej múky
200 g tekvicového pyré
2 vajcia
300 ml mlieka
3 lyžice najemno nastrúhaného syra (parmezán, eidam, čedar…)
1 lyžička kypriaceho prášku
100 g masla
1 strúčik cesnaku
čerstvé bylinky (pažítka, petržlen)
soľ

Príprava:

1) V miske metličkou prešľahajte vajcia s mliekom a väčšou štipkou soli.

2) Múku premiešajte s kypriacim práškom a pridajte k tekutej zmesi.

3) Vmiešajte vychladnuté tekvicové pyré a nastrúhaný syr.

4) Na rozohriatej panvici osmažte lievance z oboch strán dozlatista.

5) V hrnci na miernom plameni rozpustite maslo, jemne ho osoľte, pridajte pretlačený cesnak a čerstvé bylinky.

6) Hotové lievance potrite bylinkovým maslom a podávajte.

Zdroj: www.macheesmo.com, www.allrecipes.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.